«Mami, uite animăluţele din desene!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sunt mici, au coada lungă şi vărgată şi privire buclucaşă. Nu stau nici o clipită! Aleargă de colo-colo, sub privirile amuzate ale copiilor. Sunt lemurienii, prietenii micuţilor din desenele animate “Madagascar”.

De trei zile, patru maimuţe trăiesc la Zoo Băneasa. Au fost aduse din Anglia, în urma unui schimb de animale făcut între grădina zoologică de la noi şi cea londoneză.

simeon stalpnicul png

S-au acomodat imediat cu noua lor casă. Sar dintr-o parte în alta, fac giumbuşlucuri şi vin la geam să-şi "salute" vizitatorii.

Copiii au fost cei mai fericiţi să-i vadă pe lemurieni

"Mami, uite animăluţele din desene! Sunt frumoase foc şi au ditamai coada, aşa cum am văzut în film", se aude o fetiţă, bucuroasă că i-a văzut pe lemurieni şi în realitate.

"Sunt o specie ameninţată cu dispariţia, trăiesc în sud-estul Madagascarului şi în doar câteva grădini zoologice din lume. La noi în ţară sunt singurele exemplare", ne-a spus Anca Oprea, director la Zoo Băneasa.

simeon stalpnicul png

Trei sferturi din meniul lor e alcătuit din fructe, astfel că din bolul cu mâncare nu lipsesc merele, kiwi, strugurii, alunele şi stafidele.

simeon stalpnicul png

Familia lemurienilor va creşte cu alte câteva exemplare. Dacă vreţi să-i vedeţi, la Zoo e deschis zilnic, inclusiv de Paşte, între orele 09.00-18.00.

Filmul de desene animate “Madagascar” a făcut furori în 2005, atunci când a apărut. În centrul poveştii se află Regele Julien, şeful lemurienilor

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net