«Mami, în spital este mâncarea aşa de bună»

Ultima actualizare:

Remus Roman are zece ani şi de trei ani se luptă cu boala. Încet-încet s-a obişnuit cu perfuziile, cu acele, cu chimiotearpia sau cu razele. A ajuns să îndrăgească personalul medical de la secţia de oncologie-pediatrică a spitalului Fundeni şi să vrea să plece cât mai puţin acasă, unde îl aşteaptă doi fraţi şi o sărăcie lucie.

Pe patul lui de la spital Remus nu are nici măcar o jucărie. Singura lui „avere" este o sticlă de suc în care a tot pus zilnic apă, pentru ca acesta să nu se termine. Copilul s-a îmbolnăvit acum trei ani şi a fost diagnosticat cu cancer - tumoră cerebrală de fosă craninană posterioară.

„Era în clasa I şi am observat că îi curgea sânge din nas, iar uneori seara şi pe guriţă. La Bucureşti am aflat că are cancer. A fost operat la spitalul Bagdasar Arseni, iar aici la Fundeni a făcut 35 de cure de chimioterapie şi un an de cistotatice. Aşteptăm să vedem cum iese RMN-ul", povesteşte Lenuţa, mama băiatului.

Copilul şi mama se zbat într-o sărăcie lucie. Remus mai are o surioară de 16 ani, bolnavă şi ea, dar şi un frăţior, Daniel de 12 ani, sănătos.

„Nu am bani nici să îi iau haine pentru şcoală lui Daniel. Iar de mâncare ce să mai spun. Abia reuşesc să le dau câte un piure sau o mămăligă copiilor. Trăim din indemnizaţiile copiilor şi din indemnizaţia mea de 500 de lei. Soţul meu, Marcel munceşte cu ziua în sat. Mai rău este că din cauza inundaţiilor de acum două luni, s-au dărâmat pereţii casei şi nu avem bani să-i reparăm. Dar cel mai tare mă doare sufletul când îl aud pe Remus că nu vrea să plecăm din spital, deoarece aici are mâncare bună", spune printre lacrimi femeia de 36 de ani.

Casa din chirpici familia Roman o are de la bătrânică din sat căreia i-a fost milă de copii şi le-a dat-o. Dar ei nu au bani să o renoveze.

Dacă cineva vrea să ajute această familie să sune la numărul de telefon: 021.407.76.80

Adresa: sat Movileni, Tecuci, judeţul Galaţi.Telefon: mamă Lenuţa: 0742.633.120Tată Marcel: 0743.248.246

La BCR Sucursala Pipera s-au deschis urmatoarele conturi pentru noua Fundaţie Adevarul, toate fondurile strânse anterior fiind transferate aici:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003

Cont euro: RO36RNCB0286001133100002

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net