Mama şi fiica sunt colege de bancă în clasa I

Ultima actualizare:

Victoriţa nu a avut niciodată şansa de a merge la şcoală, pentru că a rămas orfană de mică. Şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa mai mult pe străzi, spălând parbrize în intersecţiile din centrul Capitalei.

"Primeam mai multe amenzi de la Poliţie decât câştigam. Aşa că într-o zi am zis că trebuie să renunţ. Am încercat să mă angajez, dar nimeni nu s-a uitat la mine, că nu aveam şcoală", a spus femeia. Victoriţa a fost convinsă de învăţătoarea fiicei sale mai mari să urmeze cursurile programului „A doua şansă", conceput special pentru adulţii fără şcoală.

"Am învăţat toate literele. Pot să le şi scriu. Mi se pare foarte greu să citesc, dar încet-încet voi învăţa. Am ambiţia asta! M-am lovit de multe lucruri urâte în viaţă pentru că nu am avut carte", a spus Victoriţa. Femeia este un învăţăcel-model, pentru că nu lipseşte la cursurile care au loc în zilele de miercuri, joi şi sâmbătă.

"Se străduieşte să înveţe, fiindcă la vârsta ei asimilează mai greu. Calificativele pe care le obţine sunt, de regulă, suficient şi bine", a explicat Violeta Stoian, învăţătoarea mamei şi a fiicei acesteia.

Felicia, fata în vârstă de 7 ani a Victoriţei, este mândră că mămica sa îi este colegă. "Învăţăm amândouă. Nu prea ne place matematica. Eu sunt mai deşteaptă ca mami şi o mai ajut la teme", a spus fetiţa.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net