Maidanezii din Cernavodă, masacraţi la adăpostul legii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un filmuleţ postat ieri pe site-ul Youtube face furori printre iubitorii de animale. Angajații de la firma care adună câinii maidanezi de pe străzile din Cernavodă, îi duc la Biobaza din Constanţa, îi eutanasiază şi le înşiră cadavrele în curte. Fostul director al firmei respective spune că totul se face conform legii.

Vezi aici VIDEO cu masacrul câinilor! Atenţie, imagini şocante!

Imaginile filmate de reprezentanţii organizaţiei Save the Dogs în Cernavodă sunt cutremurătoare. Cu toate acestea, directorul din acea perioadă a firmei care se ocupă cu strângerea maidanezilor, Ionel Togan, susţine că totul se desfăşoară conform legii. Crud, dar adevărat. Ordonanţa 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân protejează astfel de acte de barbarism săvârşite asupra maidanezilor. „Este adevărat că Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu Alfmob pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Inspectorul din primărie ne indica zonele cu probleme, angajaţii firmei îi prindeau, îi aduceau la Constanţa, unde erau ţinuţi şapte zile. În acest timp animalele erau sterilizate, deparazitate, iar cei interesaţi veneau să îi ridice. În funcţie de tratamentul aplicat animaleului se plătea o taxă. Cel mai mult costă 180 de lei pentru femelele sterilizate", a declarat Ionel Togan.

Nimic ilegal

Acestea sunt cazurile fericite. Animalele care nu erau revendicate în termen de şase zile, intrau în „Culoarul Morţii". „Aşa cum prevede şi ordonanţa 155/2001, animalele care nu erau revendicate în şase zile, erau eutanasiate, puse în cutii speciale, în maşini etanşate şi duse la incineratoriul din judeţul Tulcea, singurul autorizat din zonă pentru aşa ceva", a mai spus Togan. Nu a minţit. Ordonanţa de Urgenţă 155/2001 prevede la art. 7 alin. 1: „În situaţia în care, după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi conform anexelor nr. 4 şi 5, aceştia vor fi eutanasiaţi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net