MAE: Trei cetăţeni români sunt într-un adăpost din Japonia, în siguranţă

Ultima actualizare:

MAE a reactivat celula de criză care a fost operaţională şi pentru situaţiile extreme din ultimele săptămâni, ministerul precizând că până sâmbătă la ora 12.00 nu există informaţii că români ar fi între victimele cutremurului din Japonia, însă trei români se află într-un adăpost din Japonia, scrie Mediafax.

Până în acest moment, autorităţile nipone nu au semnalat Ambasadei României prezenţa unor cetăţeni români printre victimele cutremurului, situaţia fiind permanent monitorizată. Ambasada României în Japonia este în măsură să preia solicitări de informaţii şi să le transmită autorităţilor locale pentru a fi verificate, precizează MAE.

Ambasada României din Japonia a contactat Centrul de Urgenţă din localitatea Sendai care a comunicat că trei cetăţeni români se află în adăpostul din localitate şi că aceştia sunt în siguranţă. Reprezentanţii misiunii diplomatice continuă verificările şi strângerea de informaţii privind situaţia cetăţenilor români din zonele afectate.

La nivelul Departamentului Consular din MAE a fost reactivată celula de criză care a fost operaţională şi pentru situaţiile extreme din ultimele săptămâni.

MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare, cât şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.)

Vocile apocalipsei pe Twitter: «Am pierdut totul»

VIDEO Uite cum vine în California valul provocat de tsunamiul din Japonia!

Explozie la Centrala Nucleară de la Fukushima VIDEO FOTO

Cutremur Japonia - Principala insulă din arhipelagul nipon s-a deplasat cu 2,4 metri

Cum ar putea afecta populaţia explozia de la reactorul din FukushimaMuncitori răniţi. Unul dintre ei blocat pe o macara VIDEO

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net