În luptă cu moartea la doar cinci ani

Ultima actualizare:
Raul (5 ani) se luptă cu cancerul de o jumătate de viaţă. Micuţul poate fi ajutat. Foto: D. B.
Raul (5 ani) se luptă cu cancerul de o jumătate de viaţă. Micuţul poate fi ajutat. Foto: D. B.

De mai bine de doi ani, o familie din Câmpia Turzii se luptă din răsputeri să-şi salveze copilul diagnosticat cu cancer. Dorinţa lui Raul este să devină preot. Pentru a putea să-şi împlinească acest vis şi pentru a se putea bucura de copilărie, el are nevoie de o operaţie la o clinică din Turcia, care costă 50.000 de euro.

Tatăl micuţului, Alexandru Drumeţu, este poliţist în cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă (SIR) al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, iar mama, Raluca, şi-a pierdut serviciul la scurt timp după ce copilul a fost diagnosticat, în urmă cu doi ani, cu o formă de cancer rară şi deosebit de gravă.

„A fost diagnosticat cu rabdomiosarcom alveolar (o formă de cancer care se dezvoltă în jurul nasului –n.r.). După ce au urmat nenumărate şedinţe de chimioterapie timp de un an şi două luni, medicii mi-au spus că dacă în decurs de cinci ani boala nu revine, atunci e vindecat. În două luni însă, a recidivat“, povesteşte tatăl lui Raul. Din prima fază, boala s-a transformat în metastază ganglionară limfatică, iar şansele de supravieţuire ale micuţului, în cazul în care nu se tratează cât mai curând, sunt foarte mici.

„Am mers la diferite clinici în Spania şi Germania, unde operaţia şi tratamentul costă 180.000 de euro. În Turcia se pare că e cel mai ieftin. Doctorii de acolo ne-au cerut documentaţia, pe care după ce au studiat-o, ne-au transmis că trebuie să-l consulte pe Raul. Tratamentul se va desfăşura pe o perioadă mai lungă, însă aceasta e unica soluţie de a-l salva“, mai spune Alexandru Drumeţu.

Viaţă schimbată

De când s-a îmbolnăvit Raul, tatăl e mereu în căutare de fonduri pentru a-i putea cumpăra copilului medicamentele special aduse din Spania, în timp ce mama, Raluca, a fost dată afară de la serviciu. „Am lucrat la un hotel. Nu s-a mai putut continua pentru că două săptămâni din lună sunt la spital, iar la fiecare trei ore, tebuie să-i administrez medicamentele. Deja, Raul cunoaşte fiecare pastilă pentru ce i se administrează. E foarte matur“, spune Raluca Drumeţu.

Lunar, familia are cheltuieli de aproximativ 3.000-4.000 de lei. Medicamentele cumpărate din Spania ajung doar pentru o lună şi jumătate şi costă 500 de euro. Acum, familia spune că a epuizat toate resursele finaciare. „Din donaţiile colegilor de facultate, dar şi a poliţiştilor din toată ţara, am strâns suma de 7.000 de euro. Acum, de ultimii bani am cumpărat pastile, iar pentru a nu continua să-i facem chimioterapie, trebuie făcută operaţia“, a mai spus mama lui Raul.

Îl iubeşte pe Dumnezeu

Micuţului Raul îi plac în mod deosebit slujbele religioase şi biserica. „Este un copil atipic. Nu-i plac jucăriile obişnuite. Pentru el, cel mai plăcut lucru e să se îmbrace în haine de preot şi să facă slujbe religioase de unul singur“, povesteşte Raluca Drumeţu.


    Raul (5 ani) se luptă cu cancerul de o jumătate de viaţă. Micuţul poate fi ajutat. Foto: D. B.
Raul (5 ani) se luptă cu cancerul de o jumătate de viaţă. Micuţul poate fi ajutat. Foto: D. B.

Din cauza faptului că are un sistem imunitar slăbit, Raul nu poate merge la biserică. Părinţii i-au amenajat un loc de rugăciune chiar în locuinţa din Câmpia Turzii.

„Şi poliţistul e om şi are greutăţi. Aici e vorba de copilul poliţistului. M-a impresionat cazul şi la nivelul IPJ Cluj, am pus mână de la mână din puţinul pe care îl avem, pentru a-l ajuta.  Mai avem şi alţi colegi în suferinţă, însă fiecare îşi duce crucea şi nu le e uşor. Sunt şi mulţi civili care ne solicită ajutorul. Îi ajutăm pentru că suntem oameni şi trăim între oameni“.

Chestor Ioan Păcurar, comandant IPJ Cluj

RAUL POATE FI SPRIJINIT:

Apel telefonic în reţeaua Romtelecom:

0900 900 800 (2 euro)0900 900 802 (5 euro)

DONAŢII

Cont deschis la Banca Transilvania: RO 55 BTRL 05101 20154 3235 XX

TITULAR: Drumeţu Alexandru – telefon: 0755.030.809

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net