Zeci de morți într-un incendiu la un mall din Rusia. Focul, izbucnit în zona dedicată copiilor

Ultima actualizare:

    Pompierii s-au chinuit ore în șir să stingă incendiul de la mall-ul din Kemerevofoto: EPA
Pompierii s-au chinuit ore în șir să stingă incendiul de la mall-ul din Kemerevofoto: EPA

Tragedie într-un oraș din vestul Siberiei, după ce un incendiu a izbucnit într-un mall. Incendiul a izbucnit duminică, la un centru comercial din centrul orașului Kemerevo, la ultimul etaj, unde se aflau un cinematograf și un loc de joacă pentru copii. Conform celui mai recent bilanț, 64 de persoane și-au pierdut viața.

Cel puțin 64 de persoane și-au pierdut viața în incendiul izbucnit la ultimul etaj al unui mall din Kemerovo, un oraș industrial din vestul Siberiei, potrivit celui mai nou bilanț dat publicității de agențiile de presă ruse. Precedentul bilanț anunța 37 de morți și aproximativ 70 de persoane date dispărute, printre care 40 de copii.


    Incendiul a izbucnit la ora 11 GMTfoto: Hepta
Incendiul a izbucnit la ora 11 GMTfoto: Hepta

Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiu figurează şi o fetiţă de 11 ani, rudă a guvernatorului regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, conform portalului newsru.com, citat de Știrile PRO Tv.

Incendiul s-a declanşat în jurul orei 11:00 GMT duminică la al treilea şi ultimul etaj al acestui centru comercial situat pe Bulevardul Lenin, în centrul Kemerovo, conform filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă rus.

Clipurile postate pe rețelele de socializare arată cum oamenii îngroziți s-au aruncat pe geam, pentru a scăpa de flăcările care au cuprins rapid mall-ul. 

Vika Pochankina, o fetiță de 12 ani, și-a sunat mătușa la scurt timp după ce cinematograful la care se afla la un film alături de colegii săi de clasă a luat foc, conform Digi 24. „Totul arde, ușile sunt blocate. Nu pot să ies, nu pot să respir”, i-a spus copila mătușii sale.

„I-am spus: Vika, scoate-ți hainele și acoperă-ți nasul. Și apoi mi-a zis: spune-le tuturor că îi iubesc, spune-i mamei că o iubesc”, povestește femeia. Deocamdată, nu se știe dacă fetița a reușit să se salveze.

Televiziunea rusă a difuzat imagini cu fum negru gros ieşind de pe geamuri şi ridicându-se deasupra acestei clădiri impunătoare în alb şi bej, la mult timp după declanşarea incendiului.


    Flăcările au cuprins etajul al treilea al centrului comercialfoto: Hepta
Flăcările au cuprins etajul al treilea al centrului comercialfoto: Hepta

De fapt, posturile centrale de televiziune au evitat practic duminică subiectul incendiului devastator de la centrul comercial din Kemerovo, axându-se pe victoria lui Vladimir Putin în recentele alegeri prezidenţiale, potrivit portalului de ştiri newsru.com.

Centrul comercial din Kemerevo a fost inaugurat în 2013 și dispunea de mai multe săli de cinema, restaurante, o saună, o sală de bowling și o mini grădină zoologică. Din ultimele informații, toate animalele din grădina zoologică au murit în incendiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net