Zeci de femei în sânii goi, pe străzile din New York, la Parada Topless

parada_topless_2.jpg

parada topless
Zeci de femei au militat în sânii goi pentru egalitatea în drepturi dintre bărbați și femei
Foto: AFP

Zeci de femei au mărșăluit sâmbătă, 26 august, pe străzile New York-ului în sânii goi, fluturând steaguri și pancarte. S-a celebrat cea de-a zecea ediție a Paradei Topless, în care activistele au militat pentru libertatea femeii și a egalității acestora cu bărbații.

Evenimentul are loc anual pe 26 august și reprezintă o încurajare a emancipării femeilor, de a nu se mai simți rușinate de corpul lor și să aibă îndrăzneala de a-l afișa topless, așa cum fac și bărbații, fără ca societatea să îi stigmatizeze. Momentul celebrării acestei parade a fost ales astfel încât să coincidă cu ziua în care femeile au reușit să obțină dreptul la vot în Statele Unite, adică pe 26 august 1920.

parada_topless_1.jpg

parada topless
S-a celebrat cea de-a zecea ediție a Paradei Topless
Foto: AFP

Femei de toate vârstele, atletice sau mai corpolente, dar însoțite și de câțiva domni care le împărtășesc viziunea, și-au ales un traseu de peste un kilometru și au mărșăluit cu tobe și muzică, totul într-o atmosferă de carnaval, după cum relatează Inquirer.net. Pe pancarte au fost scrise mesaje precum: „Dreptul de a umbla topless pentru toți” sau „Războiul este obscen, nu sfârcurile mele.”

parada_topless_3.jpg

parada topless
Au mărșăluit cu tobe și muzică, totul într-o atmosferă de carnaval
Foto: AFP

„Nu aș fi ratat acest lucru pentru nimic în lume”, a mărturisit Rebecca Barwick (35 de ani), referindu-se la parada sânilor goi. Ea a venit tocmai din Virginia la New York pentru a celebra spiritul libertin al femeilor emancipate. În plus, Rebecca lucrează în cadrul administrației federale în statul american din care provine, ceea ce îi conferă și mai multă îndrăzneală atât timp cât își asumă drepturile pentru care militează.

parada_topless_4.jpg

parada topless
Femei de toate vârstele, atletice sau mai corpolente, au mărșluit mai bine de un kilometru
Foto: AFP

„Este important să transmitem un mesaj. Acestea sunt corpurile noastre. Nu ar trebui să fie tratate altfel decât sunt cele ale bărbaților. Ei umblă așa tot timpul, deci de ce ar fi ceva neobișnuit pentru noi?”

parada_topless_5.jpg

parada topless
Unele tinere au venit din alte orașe americane pentru a se alătura paradei
Foto: AFP

În orașul New York este legal ca femeile să umble cu sânii goi în public și regiunea urbană face parte din al patrulea cel mai populat stat din SUA.

parada_topless_6.jpg

parada topless
În orașul New York este legal ca femeile să umble cu sânii goi în public
Foto: AFP
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1