Yoga nu are ce căuta în viața creștinilor, spune Biserica Ortodoxă greacă

Ultima actualizare:

    Unele voci insistă yoga că folosește elemente spirituale, inclusiv saluturi ale soareluiwww.clicksanatate.ro
Unele voci insistă yoga că folosește elemente spirituale, inclusiv saluturi ale soareluiwww.clicksanatate.ro

Yoga este absolut incompatibilă cu credința creștină, spune Biserica Ortodoxă greacă. Sfântul Sinod a decis miercuri că yoga nu are ce căuta în viața creștinilor.

Yoga a fost catalogată drept ”absolut incompatibilă cu credința creștină” de Biserica Ortodoxă greacă. Asta după ce milioane de oameni au apelat la yoga pentru a combate stresul la izolare în timpul pandemiei de COVID-19. Sfântul Sinod a precizat că yoga nu are ce căuta în viața creștinilor, fiindcă este ”o parte fundamentală a religiei hinduiste”. Biserica îndeamnă creștinii ortodocși să evite a practica yoga. ”Nu este un tip de exerciții fizice, ci un capitol fundamental al hinduismului”, se afirmă într-o declarație oficială dată publicității după reunirea Sfântului Sinod prezidat de arhiepiscopul Ieronim al Atenei.

VedeteRomâneștiLinişte! Vedetele îşi încarcă bateriile la yoga Linişte! Vedetele îşi încarcă bateriile la yoga

Andreea Raicu face yoga pe malul lacului. În ce loc din București o găsiți

Biserica a acționat după ce yoga a fost recomandată în pandemie

Biserica Ortodoxă greacă a luat atitudine după ce ”diferite organe mass-media” au recomandat yoga drept mijloace de combaterea stresului în timpul pandemiei de coronavirus. Nu e prima oară când Biserica Ortodoxă greacă ia atitudine împotriva yoga. Anul trecut, Mitropolitul Nectarie de Argolis a vorbit despre ”pericolele yoga”: ”Noi facem o mărturisire lui Dumnezeu. Același lucru fac oamenii în timp ce practică yoga”. Circa 300 de milioane de oameni practică yoga în lume, potrivit Federației Internaționale de Yoga. Există o dezbatere dacă yoga este o practică hindusă intrinsecă, unele voci insistând că folosește elemente spirituale, inclusiv saluturi ale soarelui, originare de la salutul adus zeului hindus al soarelui Surya. Biserica Ortodoxă este una din cele mai puternice instituții în Grecia, cu influență în politică și justiție. Grecia a reușit să combată foarte bine epidemia de coronavirus, cu mai puțin de 180 de decese la o populație de 11 milioane de locuitori. Yoga este absolut incompatibilă cu credința creștină, avertizează Biserica Ortodoxă greacă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net