William și Harry nu vor sta împreună la funeraliile Prințului Philip

Ultima actualizare:

    Prinţul Philip: Născut la 10 iunie 1921, decedat la 9 aprilie 2021
Prinţul Philip: Născut la 10 iunie 1921, decedat la 9 aprilie 2021

Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat sâmbătă la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, la ora 15.00 (17.00, ora României).

Prinţii William (38 de ani) şi Harry (36 de ani) nu vor merge unul lângă altul după coşciugul bunicului, la ordinul Reginei Elisabeta a II-a (94 de ani). Ea a respectat dorinţele soţului, prinţul Philip, decedat vineri, 9 aprilie, la 99 de ani, care şi-a plănuit el însuşi funeraliile.


    Prinţul William (38 de ani)
Prinţul William (38 de ani)

Britanicii au depus o mare de flori la porţile Palatului Buckingham din Londra, în pofida apelului de a nu se aduna în masă din cauza crizei sanitare. Tot din cauza pandemiei de COVID-19, la înmormântare nu participă decât 30 de persoane, îndeosebi membri ai familiei. De asemenea, va fi un cor redus şi participanţii nu vor cânta.

Prinţul Philip s-a gândit la toate amănuntele, inclusiv la faptul ca Regina să ia parte la cortegiu într-un Bentley. De asemenea, el însuşi a cerut să fie condus pe ultimul drum într-un Land Rover verde militar. Timp de 16 ani a lucrat la planurile de transformare a vehiculului în dric, iar acesta a fost prezentat cu numai două zile înainte de înmormântare. 


    Prinţul Harry (36 de ani)
Prinţul Harry (36 de ani)

Cea mai discutată a fost însă decizia ca nepoţii prinţului defunct, prinţii William şi Harry, să nu meargă umăr lângă umăr în spatele sicriului său. Ei vor fi separaţi de verişorul Peter Phillips (43 de ani), fiul prinţesei Anne (70 de ani), unica fiică a Reginei şi a prinţului Philip, soră cu prinţul Charles (72 de ani), tatăl lui Wiliam şi al lui Harry. Se crede că despărţirea este cauzată de scandalul provocat de Harry şi soţia sa, Meghan Markle (39 de ani), cu interviul pe care l-au acordat recent lui Oprah Winfrey, în SUA, în care au adus critici familiei regale.

Biograful regal crede că Peter Phillips a fost ales în mod special să-i ajute să se împace pe cei doi fraţi. El s-a înţeles mereu bine cu cei doi băieţi rezultaţi din căsătoria prinţului Charles cu prinţesa Diana, decedată în 1997, la numai 36 de ani.

Regina vrea să aibă un moment final ”de reflecţie” cu prinţul Philip înainte de înmormântare. Va fi ultima oară singură cu soţul său în cei 74 de ani cât au fost împreună.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net