A vrut să-i asasineze pe prinţii Charles şi William, din cauza părului roșcat

Ultima actualizare:

    Britanicul voia să-i omoare pe prinții Charles şi William pentru a răzbuna soarta roșcaților din lumea întreagă prin înscăunarea prințului Harryfoto: pagesix.com
Britanicul voia să-i omoare pe prinții Charles şi William pentru a răzbuna soarta roșcaților din lumea întreagă prin înscăunarea prințului Harryfoto: pagesix.com

Un britanic care se simţea marginalizat din cauză că are părul roşcat este judecat la Londra, fiind acuzat că plănuia atacuri teroriste împotriva unor persoane cu părul închis la culoare, vizând inclusiv asasinarea prinţilor Charles şi William, pentru ca Harry, roşcat ca şi el, să devină rege.

Mark Colborne, în vârstă de 37 de ani, originar din Southampton, se simţea marginalizat şi desconsiderat de societate din cauză că este roşcat, a afirmat marţi procurorul Alison Darlow, în faţa Curţii penale Old Bailey, relatează Euronews, preluat de Mediafax. Colborne a scris despre "ura sa de natură rasistă faţă de cei care nu sunt arieni" şi despre complotul său vizând uciderea prinţului Charles cu o puşcă cu lunetă, a adăugat procurorul.

Cazul datează din iunie 2014, când mama şi fratele vitreg al lui Colborne au alertat poliţia, după ce au găsit în dormitorul său substanţe chimice şi bilete în care detalia ura sa pentru "negri şi idioţi caucazieni". Poliţia a descoperit ulterior că inculpatul a căutat pe Internet ingrediente pentru fabricarea explozibililor şi otrăvuri, precum şi cărţi despre modul de preparare a acestora.

În agenda sa, Colborne se compara cu teroristul norvegian de extremă-dreapta Anders Behring Breivik. "Caut o pedeapsă majoră, un atac terorist de amploare care va aduce în atenţie durerea noastră - nu doar a mea, ci a fraţilor mei din toată lumea", scria el. "Ia o puşcă cu amortizor, ocupă o poziţie bună şi trage un glonţ în capul prinţului Charles. El este protejat, dar nu foarte protejat. Mi-aş sacrifica viaţa pentru a trage acest foc. Ucide-i pe Charles şi William, iar Harry devine rege. Ucide tiranii", mai nota Colborne. "Vreau să vadă tranziţia mea de la o biată minoritate roşcată victimizată, peste care se trece constant, la un terorist militar", adăuga el.

Procurorul Darlow a declarat de asemenea în instanţă că Mark Colborne este agorafob şi că a suferit de depresie. "În mod clar a avut o copilărie agitată şi s-a considerat marginalizat şi desconsiderat de societate din cauză că este un bărbat alb cu păr roşcat", a subliniat procurorul. Colborne a negat că ar fi pregătit comiterea unor acte teroriste, iar procesul continuă.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net