Vremea a luat-o razna! În Mexic grindina a distrus maşinile

Ultima actualizare:

    Foto: AFP
Foto: AFP

Schimbări climatice fără precedent! În oraşul mexican Guadalajara, unde temperaturile medii sunt de 30 de grade în această perioadă, s-a depus un strat uriaş de gheaţă. Şi în alte zone vremea a luat-o razna.

În timp ce noi, românii, ne confruntăm cu temperaturi de foc, nici alţi locuitori ai planetei nu o duc mai bine. Fenomene meteorologice extreme, cum nu s-au mai văzut până acum, lovesc peste tot. Cei 1.600.894 de locuitori din Guadalajara, statul Jalisco, partea de vest a Mexicului, au fost şocaţi când s-au trezit duminică dimineaţa. Furtuna groaznică, cu grindină, din timpul nopţii, a acoperit străzile oraşului lor cu munţi de gheaţă. Maşini şi case au fost înghiţite de grindină de mari dimensiuni. Stratul de gheaţă măsura între 1,5 metri şi 2 metri.

MEXIC. Gheaţa a înghiţit maşinile pe străzi
MEXIC. Gheaţa a înghiţit maşinile pe străzi


    Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

În Guadalajara, unde temperaturile sunt mereu ridicate în iunie-iulie, niciuna din ploile cu grindină din trecut nu au fost vreodată atât de puternice ca cea de acum. Pagubele au fost foarte mari. Peste 200 de locuinţe şi zeci de autovehicule au fost avariate. Numeroşi copaci au fost distruşi, dar, din fericire, oamenii nu au fost răniţi. Câteva persoane au fost salvate de pe acoperişurile vehiculelor în care rămăseseră blocate. Întreaga duminică armata şi serviciile de urgenţă au muncit pentru degajarea gheţii de pe străzi şi de pe case. 

RUSIA. Un potop a scufundat sub ape regiunea Irkuţk
RUSIA. Un potop a scufundat sub ape regiunea Irkuţk

Regiunea Irkuţk din Siberia, Rusia, a fost lovită, în schimb, recent, de un potop, cum nu s-a mai văzut. Zeci de localităţi au fost înghiţite de ape şi cel puţin cinci oameni au murit în urma inundaţiilor catastrofale. S-au folosit elicoptere si bărci militare pentru salvarea sinistraţilor după ce au căzut precipitaţii record. Şi căldura face în continuare ravagii. 

La Londra, în Marea Britanie, sâmbătă, 29 iunie, s-a înregistrat cea mai mare temperatură din an, de 34 grade C. În Franţa e caniculă şi furtuni mari au lovit 14 departamente. 

SPANIA. La Cordoba, temperatura a atins 43 de grade C
SPANIA. La Cordoba, temperatura a atins 43 de grade C

Spania e pârjolită de incendii din cauza căldurilor infernale. La Cordoba, în Andaluzia. din sudul peninsulei iberice, s-a înregistrat temperatura de 43 de grade C la umbră. Peste 3.000 de hectare de teren din regiunea Madrid au fost distruse de incendii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net