Vremea a luat-o razna! În Mexic grindina a distrus maşinile

24-foto-afp-1.jpg

Foto: AFP

Schimbări climatice fără precedent! În oraşul mexican Guadalajara, unde temperaturile medii sunt de 30 de grade în această perioadă, s-a depus un strat uriaş de gheaţă. Şi în alte zone vremea a luat-o razna.

În timp ce noi, românii, ne confruntăm cu temperaturi de foc, nici alţi locuitori ai planetei nu o duc mai bine. Fenomene meteorologice extreme, cum nu s-au mai văzut până acum, lovesc peste tot. Cei 1.600.894 de locuitori din Guadalajara, statul Jalisco, partea de vest a Mexicului, au fost şocaţi când s-au trezit duminică dimineaţa. Furtuna groaznică, cu grindină, din timpul nopţii, a acoperit străzile oraşului lor cu munţi de gheaţă. Maşini şi case au fost înghiţite de grindină de mari dimensiuni. Stratul de gheaţă măsura între 1,5 metri şi 2 metri.

24-foto-afp-2.jpg

MEXIC. Gheaţa a înghiţit maşinile pe străzi
Foto: AFP

24-foto-epa-efe.jpg

Foto: EPA-EFE

În Guadalajara, unde temperaturile sunt mereu ridicate în iunie-iulie, niciuna din ploile cu grindină din trecut nu au fost vreodată atât de puternice ca cea de acum. Pagubele au fost foarte mari. Peste 200 de locuinţe şi zeci de autovehicule au fost avariate. Numeroşi copaci au fost distruşi, dar, din fericire, oamenii nu au fost răniţi. Câteva persoane au fost salvate de pe acoperişurile vehiculelor în care rămăseseră blocate. Întreaga duminică armata şi serviciile de urgenţă au muncit pentru degajarea gheţii de pe străzi şi de pe case. 

24-profimedia-0453084467.jpg

RUSIA. Un potop a scufundat sub ape regiunea Irkuţk
Foto: profimedia

Regiunea Irkuţk din Siberia, Rusia, a fost lovită, în schimb, recent, de un potop, cum nu s-a mai văzut. Zeci de localităţi au fost înghiţite de ape şi cel puţin cinci oameni au murit în urma inundaţiilor catastrofale. S-au folosit elicoptere si bărci militare pentru salvarea sinistraţilor după ce au căzut precipitaţii record. Şi căldura face în continuare ravagii. 

La Londra, în Marea Britanie, sâmbătă, 29 iunie, s-a înregistrat cea mai mare temperatură din an, de 34 grade C. În Franţa e caniculă şi furtuni mari au lovit 14 departamente. 

24-cordoba-spania-foto-epa-efe-2.jpg

SPANIA. La Cordoba, temperatura a atins 43 de grade C
Foto: EPA-EFE

Spania e pârjolită de incendii din cauza căldurilor infernale. La Cordoba, în Andaluzia. din sudul peninsulei iberice, s-a înregistrat temperatura de 43 de grade C la umbră. Peste 3.000 de hectare de teren din regiunea Madrid au fost distruse de incendii. 

Loading...