Vreme la extreme în Europa! Italia, acoperită de un strat gros de zăpadă

zapada-italia.jpg

Zăpadă Italia
A nins ca în povești într-o localitate din Alpi
Foto: PRO TV
Citeste tot despre: 

În România este încă vreme de vară, dar în nordul Italiei a venidt deja iarna. Uns trat gros de zăpadă a acoperit casele și străzile din localitățile aflate în Alpii italieni, în apropierea graniței cu Elveția.

Autorităţile locale au intervenit cu utilaje în localitatea Livigno din Alpi pentru a curăţa drumurile. Iar oamenii şi-au scos hainele groase şi au ieşit la prima plimbare prin zăpadă. Pe străzi a fost o atmosferă de sărbătoare, chiar dacă ne aflăm abia la jumătatea lui septembrie. După prima ninsoare, urmează o încălzire ușoară a vremii și ploi, potrivit stirileprotv.ro.  Unele drumuri au fost blocate, șoferii fiind avertizați să evite să iasă cu mașina din case sau să o ia pe rute ocolitoare.

Meteorologii au anunțat anterior că vine un val de aer rece în Europa de Vest, care va aduce precipitații abundente, furtuni și chiar ninsori în zonele montane. Cele mai afectate țări sunt Italia, Franța, Austria și Germania.

Loading...

Citește și

  • zapada ninsoare martie 2018 bucuresti

    Nămeți, polei și viscol. E clar că avem o primăvară atipică, însă, dacă vă aduceți bine aminte, nu e prima oară când iarna se răzvrătește la mijlocul lui martie. Ultima dată când am avut zăpadă în această perioadă a fost în 2013. De atunci și până în acest an, însă, martie a fost cu soare, pomi înfloriți și iarbă verde.

  • Fulgii de zăpadă au numeroase forme, de la prisme la stele, de la forme neregulate la modele precise şi foarte complexe. Dar cum se formează exact un fulg de nea?