Vrei să vezi cum e pe front? Dă 10.000 $

Ultima actualizare:

    Militanţii Hezbollah dau lecţii de supravieţuire pe câmpul de luptăFotografii: Guliver/Gettyimages/AFP/Hepta
Militanţii Hezbollah dau lecţii de supravieţuire pe câmpul de luptăFotografii: Guliver/Gettyimages/AFP/Hepta

Unii merg la plajă să se bronzeze, alţii simt nevoia de adrenalină. Şi pentru că lumea este în pragul unui conflict major, organizaţia paramilitară libaneză Hezbollah a lansat o ofertă de nerefuzat, chiar la graniţa cu Israelul.

Plimbări la ceas de seară printre mine, sesiuni de tras la ţintă cu AK-47 şi nopţi petrecute sub cerul liber în tranşee. Cam aşa sună oferta turistică pentru trei zile la graniţa dintre Israel şi Liban. Gruparea paramilitară Hezbollah a organizat marţi un tur pentru jurnalişti prezentându-le tunurile antiaeriene, lansatoarele de rachete anti-tanc şi a simulat un conflict deschis cu trupele israeliene.


    Turiştii pot testa lansatorul de rachete  anti-tanc
Turiştii pot testa lansatorul de rachete anti-tanc

Prezentarea a avut ca scop lansarea unei oferte turistice de sezon pentru amatorii de senzaţii tari. În timpul celor trei zile de vacanţă pe front, nimeni nu are voie să facă poze pentru a nu deconspira strategia de apărare, însă toată lumea trebuie să asculte de ordine. Pe durata şederii, turiştii, care pot achita pentru această vacanţă sume de până la 10.000 de dolari, poartă uniforme de camuflaj, mănâncă de la popotă şi nu au voie să se despartă de ghid. Aici vor învăţa să tragă cu Kalaşnikov, să ochească avioane imaginare cu tunurile antiaeriene şi se vor blimba în blindate de producţie iraniană. În plus, turiştii învaţă cum să descopere cu dispozitive speciale minele ascunse în pământ şi principalele măsuri de supravieţuire în caz de război. Israelul a condamnat demersul Hezbollah. Zona dintre Naharia, Acre şi Haifa e monitorizată de trupele Naţiunilor Unite, însă liderul Hezbollah Hassan Nasrallah susţine că Israelul se înarmează dincolo de graniţă, fapt ce ridică nivelul de alertă din zonă. Luptătorii Hezbollah ameninţă că vor ataca centrala nucleară israeliană Dimona în cazul unei agresiuni. De aceea, e posibil ca asta să fie ultima ofertă turistică până când începe Marele Război.


    Încă se mai văd urmele conflictului din 2006 dintre  Hezbollah şi trupele israeliene
Încă se mai văd urmele conflictului din 2006 dintre Hezbollah şi trupele israeliene

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net