Vrei să vezi cum e pe front? Dă 10.000 $

24-peglob-1jhgkjhg.jpg

Militanţii Hezbollah dau lecţii de supravieţuire pe câmpul de luptă
Fotografii: Guliver/Gettyimages/AFP/Hepta

Unii merg la plajă să se bronzeze, alţii simt nevoia de adrenalină. Şi pentru că lumea este în pragul unui conflict major, organizaţia paramilitară libaneză Hezbollah a lansat o ofertă de nerefuzat, chiar la graniţa cu Israelul.

Plimbări la ceas de seară printre mine, sesiuni de tras la ţintă cu AK-47 şi nopţi petrecute sub cerul liber în tranşee. Cam aşa sună oferta turistică pentru trei zile la graniţa dintre Israel şi Liban. Gruparea paramilitară Hezbollah a organizat marţi un tur pentru jurnalişti prezentându-le tunurile antiaeriene, lansatoarele de rachete anti-tanc şi a simulat un conflict deschis cu trupele israeliene.

24-peglob-2fd.jpg

Turiştii pot testa lansatorul de rachete anti-tanc

 

Prezentarea a avut ca scop lansarea unei oferte turistice de sezon pentru amatorii de senzaţii tari. În timpul celor trei zile de vacanţă pe front, nimeni nu are voie să facă poze pentru a nu deconspira strategia de apărare, însă toată lumea trebuie să asculte de ordine. Pe durata şederii, turiştii, care pot achita pentru această vacanţă sume de până la 10.000 de dolari, poartă uniforme de camuflaj, mănâncă de la popotă şi nu au voie să se despartă de ghid. Aici vor învăţa să tragă cu Kalaşnikov, să ochească avioane imaginare cu tunurile antiaeriene şi se vor blimba în blindate de producţie iraniană. În plus, turiştii învaţă cum să descopere cu dispozitive speciale minele ascunse în pământ şi principalele măsuri de supravieţuire în caz de război. Israelul a condamnat demersul Hezbollah. Zona dintre Naharia, Acre şi Haifa e monitorizată de trupele Naţiunilor Unite, însă liderul Hezbollah Hassan Nasrallah susţine că Israelul se înarmează dincolo de graniţă, fapt ce ridică nivelul de alertă din zonă. Luptătorii Hezbollah ameninţă că vor ataca centrala nucleară israeliană Dimona în cazul unei agresiuni. De aceea, e posibil ca asta să fie ultima ofertă turistică până când începe Marele Război.

24-peglob-3lkuh.jpg

Încă se mai văd urmele conflictului din 2006 dintre Hezbollah şi trupele israeliene
Loading...

Citește și

  • „La exact 100 de ani de la prima apariţie a Sfintei Fecioare Maria, la Fatima, va începe Războiul Mondial”. Aşa sună profeţia lui Horatio Villegras, un teolog catolic, care a prezis că Donald Trump va câştiga alegerile în SUA şi că va bombarda Siria.

  • kim jong coreea pedepse

    Wang Xi, ministrul chineze de Externe, a avertizat, vineri, că există riscul ca "în orice moment" să izbucnească un război în Coreea de Nord, adăugând că "nimeni nu va ieşi câştigător" dintr-un conflict.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1