Vrei adrenalină? Iată concediul care ţi se potriveşte!

Ultima actualizare:

    Scufundări pe sub gheţarii din Antarctica
Scufundări pe sub gheţarii din Antarctica

Cine a spus că vacanţa de vară trebuie să fie neapărat relaxantă? Oferta de sezon din Marea Britanie vine în acest an la pachet cu sporturile extreme. Pentru sume cuprinse între o mie de lire sterline şi 30.000 de lire sterline, amatorii de inedit şi insolit pot înota cu balenele ucigaşe, pot face bungee jumping în vulcan sau pot petrece noapte atârnaţi pe stâncă. Şi dacă v-aţi săturat de agitaţia oraşului, puteţi petrece un sejur pe o insulă pustie, în sălbăticie.

Viaţa civilizată ne-a transformat în fiinţe extrem de comode şi în loc să vânăm ca strămoşii noştri pentru a ne procura hrana, „împuşcăm” oferta de la supermarket direct de pe raft. Pentru cei care vor să-şi redescopere originile sălbatice ale fiinţei, agenţiile de turism britanice au pregătit un grupaj de oferte şoc. De exemplu, operatorul Responsible Travel le oferă amatorilor posibilitatea de a petrece 12 zile în Antarctica şi de a face scufundări în apele îngheţate. Exceptând biletul de avion, excursia costă 7.170 de lire sterline. Însă turiştii se pot juca în voie cu pinguinii, leoparzii de mare şi păsările de la Polul Sud. 

simeon stalpnicul png

O altă companie le oferă posibilitatea „romanticilor extremi” de a petrece 7 zile pe o insulă pustie din Filipine. Au aici posibilitatea de a se detoxifia de viaţa civilizată. Pachetul pentru două persoane costă 1.000 de lire sterline, cazarea e... în copaci, pe plajă sau barăci fără electricitate. Dacă nu vă temeţi de înălţimi şi vreţi să petreceţi o noapte de neuitat, alpinistul britanic Eddy Young, 35 de ani, vă oferă posibilitatea de a dormi atârnaţi de stâncile din Dorset, la 20 de metri înălţime. Cazarea de pe coastele britanice de la Canalul Mânecii costă 450 de lire sterline pe noapte şi are inclus în pachet un picnic de alpinişti pentru a doua zi. Tot din ciclul senzaţii tari, o excursie de şase zile în fiordurile norvegiene de 4.653 lire sterline oferită de Responsible Travel le oferă posibilitatea turiştilor de a înota alături de balenele ucigaşe. Turiştii sunt însoţiţi de biologi marini experimentaţi şi au posibilitatea unică în viaţă de a se întâlni într-o singură zi cu până la 80 de orci. Vă plac sporturile de iarnă? Pentru doar 1.099 de lire sterline puteţi petrece un final de săptămână la Lillehammer, din Norvegia.

Printre distracţii este inclusă o cursă cu bobul, o partidă de curling şi chiar airboarding. Este normal ca în vacanţă să facem şi să vedem lucruri neobişnuite. De aceea, o excursie la Cernobâl, în Ucraina, unde a avut loc dezastrul din 1986, poate fi o lecţie de istorie de neuitat. Sejurul de câteva zile petrecute la centrala nucleară include masă şi cazare şi un tur la locul deflagraţiei. Pachetul turistic pleacă de la 300 de lire sterline şi poate ajunge până la 450 de lire sterline. Pentru amatorii de senzaţii tari trebuie să menţionăm şi turul de forţă de la Polul Nord: 14 zile la temperaturi extreme petrecute la bazele ştiinţifice din zonă costă 30.000 de lire sterline de persoană. Şi pentru că acest pachet este extrem de exclusivist, menţionăm unul la fel de periculos care costă 12.000 de lire sterline. Însă înainte de a pleca în excursia de cinci zile din Pucon, Chile pentru a plonja în interiorul unui vulcan activ de la bordul unui elicopter trebuie să semnaţi un document. Actul confirmă că aţi luat la cunoştinţă că puteţi muri în timpul vacanţei. Concediu plăcut!

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net