Vladimir Putin, în izolare după ce a intrat în contact cu un doctor contaminat cu COVID-19. Unde stă ascuns?

vladimir_putin.jpg

Vladimir Putin s-a retras la reședința prezidențială de la Novo-Ogariovo, de lângă Moscova
Vladimir Putin s-a retras la reședința prezidențială de la Novo-Ogariovo, de lângă Moscova
foto: EPA
Citeste tot despre: 

Vladimir Putin (67 de ani) intră în regim de izolare după ce a intrat în contact cu doctorul moscovit Denis Proțenko, care a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. Întâlnirea a avut loc la 24 martie, dar decizia liderului de la Kremlin a fost luată abia la 5 aprilie, după ce la 2 aprilie Vladimir Putin a ținut un discurs public prezentând situația Rusiei în lupta contra noului coronavirus.

Președintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, a luat decizia de a intra în izolare după ce a intrat în contact cu doctorul Denis Proțenko, la 24 martie. Doctorul a fost diagnosticat pozitiv la testul pentru COVID-19. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat pentru televiziunea națională: ”A trecut o săptămână de atunci (n.r. de la întâlnirea cu doctorul) și îndrăznesc să spun că Putin va lucra din izolare timp de o săptămână sau mai mult. Cred că acest caz de contaminare a șefului de la Kommunarka a demonstrat că în ciuda tuturor măsurilor de precauție virusul are o putere de răspândire foarte mare. De aceea este recomandat să evităm contactul personal, ceea ce președintele încearcă să facă prin această izolare”.

24 martie vladimir putin denis protenko.jpg

La 24 martie, liderul de la Kremlin a vizitat spitalul Kommunarka și i-a strâns mâna doctorului Denis Proțenko
La 24 martie, liderul de la Kremlin a vizitat spitalul Kommunarka și i-a strâns mâna doctorului Denis Proțenko
foto: EPA

Citește și:

Vladimir Putin a dat mâna cu un doctor testat pozitiv: "M-am izolat în biroul meu"

Cum arată copiii lui Vladimir Putin și cine sunt femeile din viața președintelui Rusiei

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin este bună

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a ținut să sublinieze că starea de sănătate a lui Vladimir Putin este bună. Numărul contaminărilor raportate în Rusia era în dimineața zilei de 6 aprilie de 6.343 și 47 de persoane au decedat din cauza virusului COVID-19. Kremlinul a cerut închiderea completă a granițelor la începutul lunii aprilie din cauza răspândirii accentuate a epidemiei. Jurnaliștii ”The Sun” cred că președintele își continuă activitatea de la reședința de la Novo-Ogariovo, de lângă Moscova. În timpul întâlnirii cu Proțenko, din data de 24 martie, Putin a vizitat saloanele unde erau internați cei 350 de bolnavi de coronavirus, lucru ce a impresionat-o pe asistenta șefă a spitalului Liudmila Larionova. În timpul întâlnirii Vladimir Putin nu a purtat costum de protecție și le-a strâns mâna doctorilor cu care a intrat în contact.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1