Violenţe la parada gay din Istanbul! Poliţia a folosit tunuri cu apă asupra participanţilor VIDEO

000_par8214027.jpg

Protestatarii au fost atacaţi de poliţia din Istanbul, în ciuda faptului că erau paşnici
Foto: AFP

Violenţe la Istanbul, în timpul paradei gay organizate duminică (28 iunie). Poliţia a folosit tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc asupra protestatarilor, după ce autorităţile au interzis evenimentul.

Poliţia din Istanbul a încercat să împrăştie mulţimea adunată în Piaţa Taksim, la parada gay care are loc anual în oraş şi care este considerată cea mai mare din lumea musulmană. 

Motivul pentru care oamenii legii au folosit tunuri cu apă şi gloanţe de cauciuc a fost că autorităţile au interzis evenimentul din cauza Ramandanului. 

Organizaţia Istanbul LGBT Pride a publicat pe pagina de Facebook un mesaj, în care spunea că parada "a fost interzisă brusc de autorităţi folosindu-se de Ramandan fără nici un alt anunţ", potrvit telegraph.co.uk. 

Imagini cu violenţele de la Parada Gay din Istanbul

"Poliţia atacă zeci de mii de oameni cu spray paralizant, gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă", au mai spus reprezentanţii paradei. 

Numeroşi participanţi au descris atacurile violente pe site-uri de socializare şi au povestit că în alţi ani, în ciuda unei poliţii ostile faţă de participanţi, aşa ceva nu s-a mai întâmplat. O jurnalistă din Franţa a spus că poliţia a atacat-o când încerca să filmeze ceea ce se întâmpla. 

Parada LGBT Pride din Istanbul a fost organizată pentru prima oară în 2003 şi adună mii de oameni pe străzile oraşului pentru a sărbătorii comunitatea gay. La primul marş au participat doar 30 de oameni, iar în 2013, în acelaşi an ca protestele anti-guvern, au fost prezenţi 50.000 de oameni. 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1