VIDEO Un ostatic japonez a fost decapitat de teroriștii din Statul Islamic

Ultima actualizare:

    Kenji Goto (în vârstă de 47 de ani) afirmă că Haruna Yukawa a fost executatFoto: Captură video
Kenji Goto (în vârstă de 47 de ani) afirmă că Haruna Yukawa a fost executatFoto: Captură video

Grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria a prezentat o înregistrare video cu decapitarea unui ostatic nipon, după expirarea unui ultimatum privind plata unei răscumpărări.

Ostaticul executat prin decapitare este Haruna Yukawa, angajat al unei firme de securitate, potrivit Institutului SITE, cu sediul în Statele Unite.

Organizaţia teroristă sunnită a prezentat o înregistrare video cu celălalt ostatic, corespondentul de război Kenji Goto, care pledează pentru salvarea sa şi pentru eliberarea unei presupuse teroriste arestată în Iordania. În înregistrare, Kenji Goto (în vârstă de 47 de ani) afirmă că Haruna Yukawa a fost executat, ţinând în mână o imagine în care cadavrul ostaticului apare decapitat, informează Mediafax.

Kenji Goto atribuie premierului Shinzo Abe responsabilitatea pentru moartea lui Yukawa, deoarece acesta nu a plătit răscumpărarea de 200 de milioane de dolari. Ostaticul rămas în viaţă susţine că grupul terorist nu mai vrea nicio răscumpărare, cerând însă eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, acuzată că, în calitatea de membră a organizaţiei Al-Qaida în Irak, a încercat să se arunce în aer într-un hotel din Iordania în anul 2005.

"Este foarte simplu. Eliberaţi-o pe Sajida şi voi fi eliberat", afirmă ostaticul Kenji Goto.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net