VIDEO Un ostatic japonez a fost decapitat de teroriștii din Statul Islamic

ostatic japonez.jpg

Haruna Yukawa japonez ostatic decapitare
Kenji Goto (în vârstă de 47 de ani) afirmă că Haruna Yukawa a fost executat
Foto: Captură video

Grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria a prezentat o înregistrare video cu decapitarea unui ostatic nipon, după expirarea unui ultimatum privind plata unei răscumpărări.

Ostaticul executat prin decapitare este Haruna Yukawa, angajat al unei firme de securitate, potrivit Institutului SITE, cu sediul în Statele Unite.

Organizaţia teroristă sunnită a prezentat o înregistrare video cu celălalt ostatic, corespondentul de război Kenji Goto, care pledează pentru salvarea sa şi pentru eliberarea unei presupuse teroriste arestată în Iordania. În înregistrare, Kenji Goto (în vârstă de 47 de ani) afirmă că Haruna Yukawa a fost executat, ţinând în mână o imagine în care cadavrul ostaticului apare decapitat, informează Mediafax.

Kenji Goto atribuie premierului Shinzo Abe responsabilitatea pentru moartea lui Yukawa, deoarece acesta nu a plătit răscumpărarea de 200 de milioane de dolari. Ostaticul rămas în viaţă susţine că grupul terorist nu mai vrea nicio răscumpărare, cerând însă eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, acuzată că, în calitatea de membră a organizaţiei Al-Qaida în Irak, a încercat să se arunce în aer într-un hotel din Iordania în anul 2005.

"Este foarte simplu. Eliberaţi-o pe Sajida şi voi fi eliberat", afirmă ostaticul Kenji Goto.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1