VIDEO Un ghețar din Himalaya s-a prăbușit într-un lac de acumulare. Viitura uriașă ar fi ucis 150 de oameni

Ultima actualizare:

    Foto: Twitter
Foto: Twitter

Aproximativ 150 de persoane sunt date dispărute şi presupus decedate, după ce un gheţar din Himalaya s-a spart şi s-a prăbuşit într-un baraj indian duminică dimineaţa, inundaţiile forţând evacuarea satelor din aval, anunță Mediafax, citând agenția Reuters.

„Numărul real nu a fost încă confirmat”, dar de la 100 la 150 de persoane este posibil să fi decedat, a declarat pentru Reuters Om Prakash, secretarul şef al statului Uttarakhand în care s-a întâmplat incidentul. Un martor ocular din interior a spus că a văzut un zid de praf, stâncă şi apă în timp ce o avalanşă înainta rapid pe valea râului.

A massive #flood in DhauliGanga,near Reni village, 26 KM from Joshimath.Himalayan Glacier burst in Uttrakhand.Very Scary!Prayers! #NTPC #Chamoli#GlacierBurst#RishiGangaPowerProject pic.twitter.com/emcsNQ9Ve8 — Punjabi_U (@WhateverW4) February 7, 2021

A massive #flood in DhauliGanga,near Reni village, 26 KM from Joshimath.Himalayan Glacier burst in Uttrakhand.Very Scary!Prayers! #NTPC #Chamoli#GlacierBurst#RishiGangaPowerProject pic.twitter.com/emcsNQ9Ve8

— Punjabi_U (@WhateverW4) February 7, 2021

„A venit foarte repede, nu a existat timp să alertez pe nimeni”, a declarat telefonic pentru Reuters Sanjay Singh Rana, care locuieşte în partea superioară a satului Raini. Videoclipurile de pe reţelele de socializare arată apa combinată cu bucăţi de piatră şi gheaţă curgând cu o vitează mare. „Nivelul apei râului este acum cu 1 metru peste cotele normale, dar debitul scade”, au precizat oficialii, scrie Mediafax.

Statul Uttarakhand situat în Himalaya este predispus la inundaţii şi alunecări de teren. În iunie 2013, precipitaţiile record au provocat inundaţii devastatoare care au dus la aproape 6.000 de morţi.

#Breaking A massive sudden floods in Dhauliganga after a huge Himalayan glacier collapse in Reni village in Uttarakhand which destroyed many river bankside houses now. This is real #ClimateEmergency.My thoughts & prayers with the people of Uttarakhand.pic.twitter.com/mMHjyODbq4 — Licypriya Kangujam (@LicypriyaK) February 7, 2021

#Breaking A massive sudden floods in Dhauliganga after a huge Himalayan glacier collapse in Reni village in Uttarakhand which destroyed many river bankside houses now. This is real #ClimateEmergency.

My thoughts & prayers with the people of Uttarakhand.pic.twitter.com/mMHjyODbq4

— Licypriya Kangujam (@LicypriyaK) February 7, 2021

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net