VIDEO Proteste masive în Londra, după moartea violentă a lui George Floyd: «Fără dreptate nu este pace»

pancarta-proteste.jpg

proteste londra
Sute de britanici au protestat în Trafalgar Square
Sursă: AFP

Moartea crudă a lui George Floyd, un afro-american care și-a găsit sfârșitul călcat în picioare de către un polițist, nu a rămas fără ecou atât în Statele Unite ale Americii, cât și în întreaga lume. În Minneapolis, sute de oameni au protestat față de comportamentul rasist avut de oamenii legii și zeci de manifestanți au fost arestați. Și britanicii au fost revoltați de cele petrecute și au ieșit în stradă pentru a-și striga revolta.

Sute de britanici au manifestat duminică, 31 mai, la Londra, după ce la începutul săptămânii un cetățean afro-american și-a găsit sfâșitul într-un mod barbar, călcat în picioare de un om al legii. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost imobilizat, iar polițistul a continuat să stea cu genunchii pe capul și pe gâtul său până când cel pe care îl considera vinovat de folosire a unor bancnote false la cumpărături și-a dat ultima suflare pe caldarâm. 

protest-londra.png

protest londra
Sursă foto: AFP

După moartea sa, oameni din Statele Unite ale Americii și-au manifestat evolta împotrivia atitudinii rasiste pe care adesea o manifestă oamenii legii. Nici britanicii nu au rămas indiferenți, iar duminică și-au dat întâlnire în Trafalgar Square pentru a cere dreptate. ”Fără dreptate nu este pace!”, a scandat în mai multe rânduri mulţimea.

Manifestanţii au îngenuncheat, un gest care a devenit un simbol al luptei împotriva discriminării în Statele Unite, unde adunări similare au avut loc zilnic, după care au pornit într-un marş către Ambasada Statelor Unite în Marea Britanie.

”Evident, imaginile cu ceea ce i s-a întâmplat lui George Floyd au fost extrem de tulburătoare, la fel ca scenele revoltelor şi violenţelor care au loc în Statele Unite”, a declarat duminică ministrul britanic de Externe Dominic Raab. Întrebat la postul Sky News ce părere are despre acest subiect, Raab a refuzat să comenteze un tweet polemic al lui Donald Trump şi modul în care a gestionat această criză.

trump.jpg

trump
Foto Gettyimages

Preşedintele american, care a denunţat în mai multe rânduri moartea ”tragică” a lui George Floyd, a apreciat că revoltele  îi dezonorează memoria prin ”violenţa” şi ”vandalismul” lor. ”Când începe jaful, începe să se tragă”, a reacţionat el într-un mesaj postat pe Twitter, semnalat de reţeaua de socializare ca fiind o ”apologie a violenţei”.

Trump a felicitat polițiștii pentru modul în care au gestionat protestele

"Persoanele organizate profesionist care s-au dat drept "manifestanţi" la Casa Albă nu aveau nicio legătură cu George Floyd. Se aflau acolo pentru a cauza probleme. Agenţii de la Serviciul Secret au gestionat bine situaţia. În seara asta, din ce înţeleg, organizăm o seară MAGA (Make America Great Again, sloganul lui Trump din campania pentru prezidenţiale) la Casa Albă?", a scris el Donald Trump pe pagina personală de Twitter, sâmbătă, 30 mai.

 

Citeşte şi 

Vedetele reacţionează în cazul George Floyd! Chrissy Teigen donează 200.000 $ protestatarilor arestați

George Floyd muncea pentru copiii săi, dar a murit călcat în picioare de poliţişti! Cum îl descriu prietenii pe "gigantul blând"

Loading...

Citește și

  • proteste statele unite ale americii

    Moartea lui George Floyd, un cetăţean afro-american de 46 de ani, care și-a găsit sfâșitul călcat în picioare de un polițist din Minneapolis, a stârnit un val de revolte în Statele Unite ale Americii. Polițistul care a stat câteva minute cu piciorul pe capul și gâtul bărbatului, până acesta și-a dat ultima suflare era cunoscut ca un angajat violent, pe numele său fiind făcute mai multe plângeri de-a lungul timpului. Cazul lui George Floyd nu este unul singular, iar cetățenii sunt de părere că persoanele de culoare sunt adesea ținta violențelor polițiștilor. Mii de persoane au ieșit pe străzi pentru a proteste, câteva sute au fost arestate. Câteva vedete din Statele Unite ale Americii nu au rămas indiferente în fața cauzei lor și au decis să îi susțină financiar pe cei arestați pentru a-și putea plăti cauțiunile.

  • george floyd

    George Floyd, în vârstă de 46 de ani, şi-a găsit sfârșitul sub genunchii unui polițist din Minneapolis, după ce o angajată a magazinului în care bărbatul intrase a sunat la poliție, suspectând că el a plătit produsele cumpărate cu bani falși. Oamenii legii sosiți la fața loculi au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, iar unul dintre polițiști l-a pus la pământ și s-a urcat cu genunchii pe gâtul bărbatului. Imun la rugămintea acestuia de a-l elibera, polițistul i-a curmat viața. Toți prietenii lui George au rupt tăcerea și l-au portretizat ca pe un om calm, muncitor, sincer, care s-a mutat în Minneapolis pentru a începe o nouă viață.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1