VIDEO Proteste masive în Londra, după moartea violentă a lui George Floyd: «Fără dreptate nu este pace»

Ultima actualizare:

    Sute de britanici au protestat în Trafalgar Square Sursă: AFP
Sute de britanici au protestat în Trafalgar Square Sursă: AFP

Moartea crudă a lui George Floyd, un afro-american care și-a găsit sfârșitul călcat în picioare de către un polițist, nu a rămas fără ecou atât în Statele Unite ale Americii, cât și în întreaga lume. În Minneapolis, sute de oameni au protestat față de comportamentul rasist avut de oamenii legii și zeci de manifestanți au fost arestați. Și britanicii au fost revoltați de cele petrecute și au ieșit în stradă pentru a-și striga revolta.

Sute de britanici au manifestat duminică, 31 mai, la Londra, după ce la începutul săptămânii un cetățean afro-american și-a găsit sfâșitul într-un mod barbar, călcat în picioare de un om al legii. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost imobilizat, iar polițistul a continuat să stea cu genunchii pe capul și pe gâtul său până când cel pe care îl considera vinovat de folosire a unor bancnote false la cumpărături și-a dat ultima suflare pe caldarâm. 


    Sursă foto: AFP
Sursă foto: AFP

După moartea sa, oameni din Statele Unite ale Americii și-au manifestat evolta împotrivia atitudinii rasiste pe care adesea o manifestă oamenii legii. Nici britanicii nu au rămas indiferenți, iar duminică și-au dat întâlnire în Trafalgar Square pentru a cere dreptate. ”Fără dreptate nu este pace!”, a scandat în mai multe rânduri mulţimea.


    Foto AFP
Foto AFP

Manifestanţii au îngenuncheat, un gest care a devenit un simbol al luptei împotriva discriminării în Statele Unite, unde adunări similare au avut loc zilnic, după care au pornit într-un marş către Ambasada Statelor Unite în Marea Britanie.

”Evident, imaginile cu ceea ce i s-a întâmplat lui George Floyd au fost extrem de tulburătoare, la fel ca scenele revoltelor şi violenţelor care au loc în Statele Unite”, a declarat duminică ministrul britanic de Externe Dominic Raab. Întrebat la postul Sky News ce părere are despre acest subiect, Raab a refuzat să comenteze un tweet polemic al lui Donald Trump şi modul în care a gestionat această criză.


    Foto Gettyimages
Foto Gettyimages

Preşedintele american, care a denunţat în mai multe rânduri moartea ”tragică” a lui George Floyd, a apreciat că revoltele  îi dezonorează memoria prin ”violenţa” şi ”vandalismul” lor. ”Când începe jaful, începe să se tragă”, a reacţionat el într-un mesaj postat pe Twitter, semnalat de reţeaua de socializare ca fiind o ”apologie a violenţei”.

Trump a felicitat polițiștii pentru modul în care au gestionat protestele

"Persoanele organizate profesionist care s-au dat drept "manifestanţi" la Casa Albă nu aveau nicio legătură cu George Floyd. Se aflau acolo pentru a cauza probleme. Agenţii de la Serviciul Secret au gestionat bine situaţia. În seara asta, din ce înţeleg, organizăm o seară MAGA (Make America Great Again, sloganul lui Trump din campania pentru prezidenţiale) la Casa Albă?", a scris el Donald Trump pe pagina personală de Twitter, sâmbătă, 30 mai.

Citeşte şi 

Vedetele reacţionează în cazul George Floyd! Chrissy Teigen donează 200.000 $ protestatarilor arestați

George Floyd muncea pentru copiii săi, dar a murit călcat în picioare de poliţişti! Cum îl descriu prietenii pe "gigantul blând"

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net