VIDEO O copilărie chinuită. Asta trăieşte băieţelul cu solzi

Ultima actualizare:

    Jayden Blackford a fost operat imediat după naştere pentru a scăpa de o parte din pielea îngroşatăFoto: PA
Jayden Blackford a fost operat imediat după naştere pentru a scăpa de o parte din pielea îngroşatăFoto: PA

Un băieţel de cinci ani din Marea Britanie, care suferă de o boală foarte gravă, i-a uimit pe medicii care nu i-au dat nicio şansă de supravieţuire, după ce a învăţat să meargă şi să vorbească.

Jayden Blackford suferă încă de la naştere de ihtioză fetală, o boală dermatologică foarte gravă, care se caracterizează prin îngroșarea excesivă a stratului de cheratină la nivelul pielii. Copiii cu ihtioză se nasc cu un strat gros de piele, cu aspectul unor solzi foarte uscaţi, care se cojesc, iar pielea se crapă, decesul survenind de multe ori în primele săptămâni de viaţă din cauza septicemiei.

Mama lui Jayden a fost foarte şocată să-l vadă aşa la naştere. "Doctorii mi-au spus că este foarte bolnav şi că va mai trăi doar câteva zile, dar nimic nu m-a putut pregăti pentru felul în care arăta bebeluşul meu", a mărturisit Jane Blackford.

La nici două zile de când a venit pe lume, micuţul a fost operat, iar medicii i-au extras pielea foarte îngroşată din jurul mâinilor şi a picioarelor, care îl împiedica să se mişte. A urmat o perioadă foarte grea pentru părinţi, care erau nevoiţi să-i aplice pe piele loţiuni foarte grase la interval scurte de timp. Din fericire, starea lui Jayden s-a îmbunătăţit considerabil. A învăţat să meargă, să vorbească, iar acum merge la grădiniţă, scrie Mirror.co.uk.

Cele mai neplăcute moment pentru micuţul englez sunt atunci când se află pe stradă sau în parc, iar oamenii îl privesc foarte ciudat din cauza aspectului săi fizic.

"Eram în parc, iar o femeie a venit la mine şi mi-a spus să nu-l mai ţin în soare, că i s-a ars pielea. În altă zi, am văzut o mamă care i-a spus fiului său să stea departe de Jayden, deoarece poate fi contagios", a mai spus Jane Blackford.

Nusrit “Nelly” Shaheen (născută în 1984) este cea mai în vârstă supraviețuitoare a bolii, din Marea Britanie. Este una din cei 8 copii ai familiei. Patru frați de-ai ei s-au născut cu aceeași boală și au murit în copilărie. Nelly duce o viață activă și studiază antrenoratul sportiv și leadership-ul la Colegiul Hereward. Speră să predea și ea acolo cândva.

Jayden Blackford a învăţat să trăiască cu boala sa de piele
Jayden Blackford a învăţat să trăiască cu boala sa de piele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net