VIDEO Maşinile electrice vedete la Paris

Ultima actualizare:
image

Salonul Auto de la Paris este în plină desfăşurare. Standurile cele mai aglomerate sunt ale producătorilor care prezintă maşini electrice. Numeroase modele de automobile cu zero emisii, de la Mercedes la Tesla, au premiera europeană în capitala Franţei, iar preţurile sunt - aproape - pentru toate buzunarele.

E înghesuială mare la Salonul Auto de la Paris, chiar dacă unii constructori, printre care Opel, s-au retras de la expoziţie, invocând costuri mult prea mari pentru participarea la acest târg. Cuvântul de ordine a fost "electric" - de la maşini-concept, la autoturisme care vor apărea pe şosele în doar câţiva ani. Mercedes propune acest nou model de Smart electric, făcut pentru oraş. Singurul inconvenient este că maşina nu are acoperiş, aşa că e important să verifici prognoza meteo înainte de a pleca la drum. Tot de la Mercedes, SUV-ul EQC este o maşină-concept care s-ar putea concretiza într-un automobil apreciat de clienţii companiei. Concurenţa, Audi, vine puternic din urmă cu un E-tron 55, cu o autonomie de 400 de kilometri şi un preţ de aproximativ 80 de mii de euro. Nici constructorii francezi nu se lasă mai prejos. Peugeot îşi etalează modelul E-legend, care impresionează cu un interior catifelat şi cu un volan retractabil. Renault vine cu Easy Ultimo la salon, ce se vrea a fi o maşină autonomă de lux, similare unei limuzine.

ALEXANDRE CHAZEL, angajat Renault: "Francezii se întreabă dacă îşi vor putea conduce maşinile şi mâine, adică în viitor. Şi dacă trebuie să îmi schimb maşina, ce să aleg. Oamenii sunt interesaţi de modalitatea de alimentare, de autonomiabateriei, de preţ, de cum pot cumpăra o maşină electrică. Am primit multe întrebări."Infinity o arată la târg pe Black S, un hibrid cu 563 de cai putere. Citroen se mândreşte cu DS 3 Crossback, o electrică ce îşi încarcă bateria până la 80 la sută, în doar 30 de minute şi care va apărea pe piaţă în 2019. Iar Tesla promite că al său "Model Three" va putea fi achiziţionat în curând în Europa pentru un preţ rezonabil. Salonul Auto de la Paris îşi închide porţile duminică, 14 octombrie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net