VIDEO Coadă la Louis Vuitton în centrul Vienei, după măsurile de relaxare

Ultima actualizare:
Relaxarea le-a adus bucurii austriecilor
Relaxarea le-a adus bucurii austriecilor

Măsurile drastice luate în Austria pentru prevenirea extinderii coronavirusului s-au mai relaxat. S-au redeschis marile magazine, la fel și restaurantele și terenurile de sport. În marile orașe, oamenii au așteptat la cozi imense pentru a intrat în saloanele de înfrumusețare sau în magazinele de lux.

Austriecii și-au făcut singuri cadouri după această lungă peroadă de dsitanțare socială. După cum era de așteptat, saloanele cosmetice au fost luate cu asalt, însă și magazinele de haine. Cele de lux.

Coadă la Louis Vuitton în centrul Vienei, după redeschiderea magazinelor

 „Am ieșit să ne cumpărăm tricouri nu pentru că avem nevoie de ele, ci ca un fel de recompensă după această perioadă”, a declarat o clientă ieșită dintr-un magazin din centrul Vienei, într-un material video transmis de CNN. În materialul filmat se văd oameni intrând în grupuri în magazine sau stând la coadă la Louis Vuitton, cu respectarea regulilor de distanțare socială.  

Clienții, care înainte se înghesuiau în magazinele de lux ale Vienei, încep să reapară, ceea ce este un semn de progres în procesul de relaxare a restricțiilor, se mai menționează în materialul preluat de Digi 24.


    Relaxarea le-a adus bucurii austriecilorfoto: captura CNN
Relaxarea le-a adus bucurii austriecilorfoto: captura CNN

De asemenea, saloanele de înfrumusețare s-au redeschis, cu norme de igienă foarte stricte. Cei care fac sport pot merge din nou pe terenul de tenis, cu condiția să nu aibă contact direct cu ceilalți, în vreme ce sălile de fitness trebuie să mai aștepte.

De la 1 mai, saloanele de înfrumusețare și de masaj, frizeriile și toate magazinele s-au redeschis, la fel și locurile de joacă și terenurile de sport în aer liber. Elevii din ani terminali s-au întors la școală. Grădinițele funcționează deja, dar numai pentru situații extraordinare.

De la 15 mai, se redeschid restaurantele și barurile, în intervalul orar 6:00 - 23:00. La o masă pot sta maximum patru adulți, plus copii. Între mese trebuie să fie o distanță de un metru. Personalul va purta măști, dar clienții nu. De la 18 mai, toți elevii revin la școală, urmând să învețe în schimburi. Se redeschid și grădinile zoologice, muzeele și bisericile și vor fi permise din nou vizitele în închisori. Hotelurile vor începe să funcționeze din 29 mai.

Și în România vor fi relaxate unele măsuri după data de 15 mai. Nu va mai fi nevoie să circulăm cu declarația de proprie răspundere după noi, însă vom fi obligați să purtăm măști de protecție în toate locurile publice.

Citește și: 

ULTIMA ORĂ! Iohannis: "Starea de urgență nu va fi prelungită. România va intra în stare de alertă"

Cum arată măsurile de relaxare în Europa. Ce au voie să facă vecinii noștri și de când

Cum arată măsurile de relaxare în Europa. Ce au voie să facă vecinii noștri și de când

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net