VIDEO Coadă la Louis Vuitton în centrul Vienei, după măsurile de relaxare

coada-la-louis-vuitton.jpg

Coada la Louis Vuitton, in Viena
Austriecii au făcut coadă la Louis Vuitton
foto: captura CNN

Măsurile drastice luate în Austria pentru prevenirea extinderii coronavirusului s-au mai relaxat. S-au redeschis marile magazine, la fel și restaurantele și terenurile de sport. În marile orașe, oamenii au așteptat la cozi imense pentru a intrat în saloanele de înfrumusețare sau în magazinele de lux.

Austriecii și-au făcut singuri cadouri după această lungă peroadă de dsitanțare socială. După cum era de așteptat, saloanele cosmetice au fost luate cu asalt, însă și magazinele de haine. Cele de lux.

Coadă la Louis Vuitton în centrul Vienei, după redeschiderea magazinelor

 „Am ieșit să ne cumpărăm tricouri nu pentru că avem nevoie de ele, ci ca un fel de recompensă după această perioadă”, a declarat o clientă ieșită dintr-un magazin din centrul Vienei, într-un material video transmis de CNN. În materialul filmat se văd oameni intrând în grupuri în magazine sau stând la coadă la Louis Vuitton, cu respectarea regulilor de distanțare socială.  

Clienții, care înainte se înghesuiau în magazinele de lux ale Vienei, încep să reapară, ceea ce este un semn de progres în procesul de relaxare a restricțiilor, se mai menționează în materialul preluat de Digi 24.

coada-la-peek-and-cloppenburg.jpg

austriecii stau la coada la magazinele de lux
Relaxarea le-a adus bucurii austriecilor
foto: captura CNN

De asemenea, saloanele de înfrumusețare s-au redeschis, cu norme de igienă foarte stricte. Cei care fac sport pot merge din nou pe terenul de tenis, cu condiția să nu aibă contact direct cu ceilalți, în vreme ce sălile de fitness trebuie să mai aștepte.

De la 1 mai, saloanele de înfrumusețare și de masaj, frizeriile și toate magazinele s-au redeschis, la fel și locurile de joacă și terenurile de sport în aer liber. Elevii din ani terminali s-au întors la școală. Grădinițele funcționează deja, dar numai pentru situații extraordinare.

De la 15 mai, se redeschid restaurantele și barurile, în intervalul orar 6:00 - 23:00. La o masă pot sta maximum patru adulți, plus copii. Între mese trebuie să fie o distanță de un metru. Personalul va purta măști, dar clienții nu. De la 18 mai, toți elevii revin la școală, urmând să învețe în schimburi. Se redeschid și grădinile zoologice, muzeele și bisericile și vor fi permise din nou vizitele în închisori. Hotelurile vor începe să funcționeze din 29 mai.

Și în România vor fi relaxate unele măsuri după data de 15 mai. Nu va mai fi nevoie să circulăm cu declarația de proprie răspundere după noi, însă vom fi obligați să purtăm măști de protecție în toate locurile publice.

Citește și: 

ULTIMA ORĂ! Iohannis: "Starea de urgență nu va fi prelungită. România va intra în stare de alertă"

Cum arată măsurile de relaxare în Europa. Ce au voie să facă vecinii noștri și de când

Cum arată măsurile de relaxare în Europa. Ce au voie să facă vecinii noștri și de când

 

Loading...

Citește și

  • Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că parcurile din Capitală ar putea fi deschise după 15 mai, cu respectarea în continuare a unor condiții de distanțare socială. Pentru copii, veștile sunt în continuare proaste: locurile de joacă vor rămâne închise, la fel și creșele, grădinițele și after-school-urile.

  • Dacian Cioloș, liderul PLUS

    Dacian Cioloş, fost premier al Românie, a documentat video drumul pe care l-a parcurs cu mașina de la Bucureşti la Bruxelles, în Belgia, pentru a ajunge la Parlamentul European. Liderul Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) mărturisește că a descoperit „o Europă paralizată de un virus“ şi le transmite un mesaj jurnaliştilor de Ziua Mondială a Libertăţii Presei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1