Veste bună: transplant de penis în România

transplant_de_penis.jpg

transplant de penis africa romania
În martie 2015, în Africa, s-a realizat cu succes primul transplant de penis din lume. În România, operația poate fi deja efectuată
captură: YouTube

Succesul primului transplant de penis din lume ar putea fi în curând reeditat în România. Dragoș Zamfirescu, președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România, a mărturisit, pentru Click!, când va fi disponibilă și la noi în țară o astfel de intervenție. Bărbații români se pot adresa spitalelor și clinicilor specializate chiar și în acest moment, pentru că avem medici foarte buni și pregătiți în acest domeniu.

În martie 2015 s-a realizat cu succes primul transplant de penis din lume. Cea mai bună dovadă că intervenția, care a avut loc în Africa, a fost un real succes este faptul că pacientul și-a lăsat iubita însărcinată. Femeia ar trebui să nască în noiembrie. Atunci, primul bărbat cu penis transplantat va deveni pentru prima dată tată.

Această veste a trezit multe speranțe în rândul bărbaților. Pentru cei care se întreabă dacă această operație va fi disponibilă și în România, Click! are o veste minunată. Deja, acest tip de intervenție se poate realiza și pe plaiuri mioritice.

Dr Dragoș Zamfirescu: „Și la noi se poate face”

dragos_zamfirescu.jpg

dragos zamfirescu asociatia chirurgilor plastici
Dragoș Zamfirescu este președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România
foto: arhiva personală

 

„Tocmai m-am întors de la Congresul de la Cluj unde s-a planificat prima operaţie de transplant de mână. S-a ajuns la concluzia că o astfel de intervenţie s-ar putea face la noi în mai puţin de un an şi aş putea spune că este mai dificilă decât transplantul de penis”, a spus, pentru Click!, Dragoș Zamfirescu, președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România.

„Reconstrucţia de penis este mult mai anevoioasă, dar se efectuează cu succes de către medicii noştri de mai mulţi ani. Spitalele şi clinicile din România nu doar că beneficiază de aparatura necesară, ci şi de medici foarte bine pregătiţi în domeniu, astfel că şi la noi se poate face oricând un transplant penian”, a mai completat acesta.

Povestea primului transplant de penis

Un bărbat de 21 de ani din Africa de Sud, beneficiarul primului transplant reușit de penis din istoria medicinei mondiale, și-a lăsat însărcinată iubita, potrivit unei declarații a medicilor care l-au operat în urmă cu trei luni.

Deși echipa medicală estima un timp de refacere de până la doi ani, lucrurile au mers mult mai bine pentru posesorul noului penis primit de la un bărbat aflat în moarte clinică. „Este o operație laborioasă, care poate dura 9-10 ore, pentru că este necesară refacerea ambelor funcții ale penisului, cea urinară și cea erectilă. Și în România avem chirurgi membri ai Asociației Chirurgilor Plastici capabili de asemenea gen de intervenții sau chiar și mai dificile, de replantare sau de reconstrucție a penisului”, spune Dragoș Zamfirescu, președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România.

„Această operație revoluționară a rezolvat două mari probleme ale pacientului, una de ordin fizic și cealaltă, la fel de importantă, de ordin emoțional. Nivelul de stres la care sunt supuși bărbații și eforturile către susținerea unei vieți echilibrate pentru familie aduc deseori mari probleme erectile și de infertilitate. Dacă la acest stres se mai adaugă și o cauză externă, drama celui în cauză poate fi totală”, spune psihologul Adriana Petrescu.

Bărbatul a ajuns la transplant din cauza unei circumcizii nereușite, caz foarte des întâlnit în Africa de Sud, unde această intervenție care simbolizează trecerea simbolică a unui băiat în rândul bărbaților provoacă, anual, foarte multe accidente.

Un chinez a fost aproape să fie el bărbatul cu primul transplant reușit de penis din lume, dar, după intervenția chirugicală, bărbatul și soția sa au suferit un șoc psihic în urma căruia chinezul a cerut doctorilor să-i îndepărteze penisul transplantat.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1