Verdict: românul care a ucis o bătrână de 78 de ani în Irlanda a primit puşcărie pe viaţă

crima_1.jpg

Probele recoltate din casa pensionarei l-au înfundat pe român

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Şi-a primit pedeapsa! Un român de 47 de ani fost condamnat în Irlanda, după ce a ucis o bătrânică de 78 de ani, pe care o şi jefuise. Autor a zeci de infracţiuni în mai multe ţări ale Europei, Alexandru Iordache va sta toată viaţa după gratii. Anchetatorii din Irlanda au făcut eforturi mari pentru a descâlci iţele acestui caz complicat.

Magistraţii i-au aplicat pedeapsa maximă: românul Alexandru Iordache a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Irlanda. Bărbatul a fost acuzat de uciderea unei femei în vârstă de 78 de ani din Dublin. Crima a fost comisă cu bestialitate pe 15 decembrie 2017, la două zile după ce Iordache ajunsese în Irlanda, scrie The Times. După numai o săptămână de la episodul sângeros, asasinul a fugit acasă, în România. Individul locuia pe strada Dreptăţii, în Bucureşti. 

alexandru_iordache_1.jpg

Alexandru Iordache

După moartea soţului, Rosie Hanrahan trăia singură în locuinţa ei din capitala Irlandei. Pensionara a fost găsită moartă de sora ei. „Când a intrat în casă, a descoperit-o decedată. Victima era legată”, a explicat detectivul Enda Haugh. Anchetatorii au constatat că apartamentul femeii era răscolit şi plin de sânge. Bătrâna fusese lovită cu sălbăticie la cap. Agresorul a legat-o strâns de picioare şi a strangulat-o cu şnurul de la draperie. 

Cazul a reprezentat o adevărată provocare pentru Poliţia din Dublin. Oamenii legii au abordat nenumărate piste, fără folos, examinând circa 100.000 de ore de înregistrări video. În cele din urmă, imaginile filmate într-un hypermarket Tesco i-au adus pe pista bună. În imaginile înregistrate cu două zile înainte de crimă apărea un bărbat care se uita peste umărul femeii, chiar în timp ce aceasta introducea codul PIN pentru a-şi plăti produsele. Imaginile surprinse ulterior şi în alte locuri au indicat faptul că aceeaşi persoană a urmărit-o apoi acasă. Pe 14 decembrie, automobilul românului a fost parcat lângă casa victimei până în ziua următoare, la ora 11.00. Două ore mai târziu, trupul lipsit de viaţă al femeii a fost găsit de familia ei.  

rose_hanrahan_1.jpg

Rose Hanrahan

Anchetatorii au stabilit că ucigaşul a intrat în apartament după ce a spart o fereastră. Românul s-a tăiat în cioburi, iar pe rama ferestrei şi pe şnurul draperiei cu care şi-a strangulat victima a fost găsit sângele său. Experţii poliţiei irlandeze au reuşit să extragă ADN-ul, iar rezultatele au fost trimise în toate ţările Uniunii Europene.  

Infracţiuni comise  în alte trei ţări din Europa 

gratii_1.jpg

Iordache avea 29 de condamnări la activ

Prins la Bucureşti, bărbatul a refuzat să recunoască crima, însă probele ADN l-au demascat. Între timp, din Marea Britanie, Franţa şi România a venit confirmarea că Iordache a comis o serie de infracţiuni. Bărbatul avea nu mai puţin de 29 de condamnări anterioare. În cele din urmă, el a recunoscut că a omorât-o pe Rosie Hanrahan. Magistraţii Curţii Penale din Dublin l-au condamnat la închisoare pe viaţă. Românul va efectua întreaga pedeapsă într-o închisoare de maximă siguranţă din Irlanda. 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul