Veneția, risc mare de noi inundații! Furtuni violente lovesc Italia

Ultima actualizare:
Veneţia este vizată de o nouă alertă de inundaţii
Veneţia este vizată de o nouă alertă de inundaţii

Pericolul se întoarce! Veneţia este vizată de o nouă alertă de inundaţii după ce nivelul mării a crescut în acest weekend din pricina fenomenului de maree înalta, „aqua alta”, care pune din nou autoritățile și turiștii în alertă.

Celebra Piaţă San Marco este iarăşi acoperită de apă, fiind așteptat chiar ca apa să atingă o adâncime de 130 de centimetri pe trotuare. De data aceasta însă, din fericire, situaţia nu la fel de gravă că luna trecută, când oraşul-lagună a trecut prin cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani, care au adus cu ele daune majore, de la pavajul pieței, până la anularea a multe rezervații, după ce turiștii s-au speriat de condițiile meteo respective.

Situația se repetă și acum, când au fost anunțate furtuni violente care lovesc Italia. Veneția se află, de duminică, 22 decembrie, sub alertă de noi inundații. Și în Corsica sunt probleme, dar din cauza vântului puternic, în rafale de aproape 190 de kilometri pe oră; unele vitrine ale magazinelor s-au spart, iar într-o piaţă de Crăciun, tarabele au răvăşite de furtună. În Italia, au fost raportate sâmbătă trei decese legate de condiţiile meteorologice.

În regiunea Friuli-Veneţia Giulia, nord-estul Italiei, un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla a fost luată de ape pe un drum inundat care era închis traficului.


    Veneţia este vizată de o nouă alertă de inundaţii Foto: Getty
Veneţia este vizată de o nouă alertă de inundaţii Foto: Getty

În Firenzuola, lângă Florenţa, un bărbat a murit după ce a căzut într-un râu cu motocicleta. Trupul său a fost găsit la câţiva kilometri distanţă de locul accidentului. În Napoli, un bărbat a murit după ce a fost lovit de un copac care s-a prăbuşit din cauza vânturilor violente, potrivit Digi 24. 

Site-ul IlMeteo.it a anunţat pentru duminică vânturi puternice de până la 150 de kilometri pe oră şi furtuni în regiunile Sardinia, Lazio, Campania şi Calabria.

MAE a emis o avertizare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, 11 regiuni vor fi afectate de vânt deosebit de puternic şi furtuni.

Astfel, Serviciul de Protecţie Civilă italian a emis, pentru 22 decembrie 2019, cod portocaliu pentru regiunile Campania şi unele zone din: Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia-Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Molise, Basilicata, Calabria şi Sardinia.

De asemenea, s-a emis un cod galben pentru restul ariilor afectate din: Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Basilicata şi Calabria, precum şi pentru zone din regiunile: Veneto, Lombardia, Liguria, Marche, Abruzzo şi pentru sud-vestul Sardiniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net