Valul 3 al pandemiei. Europa începe să se închidă iar

Ultima actualizare:

    Italia. Ţările europene sunt obligate să ia măsuri severe împotriva răspândirii boliiFoto: EPA-EFE
Italia. Ţările europene sunt obligate să ia măsuri severe împotriva răspândirii boliiFoto: EPA-EFE

COVID-19 face ravagii pe bătrânul continent! 36,5 milioane de europeni au fost contaminaţi în ultimul an şi 861.000 au pierit.

Evoluţia din valul trei al pandemiei a obligat autorităţile să înăsprească măsurile de prevenire a răspândirii bolii.

  • Italia. La exact un an după ce noul coronavirus a lovit Europa, Italia revine la carantina totală. La 15 martie, guvernul condus de Mario Draghi a anunţat că până la 6 aprilie mare parte din ţară va intra în scenariul roşu, după ce rata infectărilor a depăşit 2,5 la mia de locuitori. Magazinele neesenţiale sunt închise şi e interzis accesul pe străzi după ora 22.00. Italia a înregistrat 103.000 de decese şi 3,3 milioane de contaminări de la începutul pandemiei şi până ieri.
  • Franţa. Autorităţile franceze se confruntă cu o criză sanitară profundă, pacienţii de COVID-19 fiind trimişi la spitale din întreaga ţară. Franţa a înregistrat peste 90.000 de decese şi 4,1 milioane de contaminări şi este grav afectată de valul trei de îmbolnăviri, înregistrând în ultimele zile între 7.000 şi 10.000 de cazuri zilnice. Este interzis accesul pe străzi între 18.00 şi 6.00 şi starea de carantină totală a fost prelungită până în luna mai.


    Marea Britanie. Valul trei al pandemiei a pustiit străzileFoto: EPA-EFE
Marea Britanie. Valul trei al pandemiei a pustiit străzileFoto: EPA-EFE
  • Marea Britanie. Regatul Unit a vaccinat cu cel puţin o doză de ser anti-COVID-19 peste 25 de milioane de persoane şi speră ca începând din luna aprilie să poată relaxa măsurile de restricţie. Deşi rata infectărilor a scăzut dramatic, de la peste 20.000 de cazuri zilnice în urmă cu două luni la 5.100 de cazuri înregistrate la 14 martie, autorităţile nu cred că e momentul pentru ”relaxarea măsurilor”. Bilanţul pandemiei în Regatul Unit este de 4,3 milioane de îmbolnăviri şi 125.600 de decese.
  • Germania. Luni, 14 martie, doctorii germani au cerut autorităţilor să înăsprească măsurile privind prevenirea răspândirii bolii pentru a evita o criză sanitară, similară celei din Franţa. În Germania, 74.150 de persoane au pierit din cauza COVID-19 şi 2,6 milioane au fost contaminate. Valul trei al pandemiei a fost semnalat încă de săptămâna trecută, când numărul infectărilor a început să depăşească 7.000 de cazuri zilnic.


    Franţa. COVID-19 a pus o presiune imensăpe sistemul sanitar din EuropaFoto: EPA-EFE
Franţa. COVID-19 a pus o presiune imensăpe sistemul sanitar din EuropaFoto: EPA-EFE
  • Ungaria, Polonia, Austria, Ţările de Jos.  Aceste state iau în considerare revenirea la carantina totală după ce numărul raportat zilnic, al cazurilor de infectare cu COVID-19, a depăşit 5.000. Ungaria a înregistrat ieri 7.706 de noi cazuri de COVID-19, Polonia, 11.000 de cazuri, Ţările de Jos, 5.500 de cazuri şi Austria aproape 2.000 (n.r. aceasta fiind o scădere semnificativă faţă de săptămâna trecută). Nivelul de alertă epidemiologică este ridicat şi din cauza tulpinilor britanică şi braziliană care au o rată de infectare extrem de ridicată şi care au fost găsite pe teritoriul ţărilor sus-menţionate.
image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net