Vaccinul Pfizer, autorizat în SUA pentru copiii cu vârsta peste 12 ani

Ultima actualizare:

    Agenţia americană a medicamentului a autorizat folosirea vaccinului anti-Covid al Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 anifoto: AFP
Agenţia americană a medicamentului a autorizat folosirea vaccinului anti-Covid al Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 anifoto: AFP

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor, a aprobat luni, 10 mai, folosirea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

În decembrie 2020, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat în SUA pentru folosirea în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani. FDA a modificat acum autorizaţia pentru a include copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a spus la Casa Albă că administraţia „este gata să se mişte imediat pentru a organiza aproximativ 20.000 de unităţi farmaceutice în ţară pregătite să vaccineze aceşti adolescenţi imediat ce FDA îşi dă acordul”.

Mai întâi, Comitetul consultativ privind practicile de imunizare (ACIP) de la Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC) se va întruni miercuri (12 mai) pentru a actualiza recomandarea referitor la ce persoane ar trebui să primească serul Pfizer.

Primele doze vor putea fi administrate în câteva zile

Dacă şeful CDC, dr. Rochelle Walensky, va semna recomandările comitetului, primele doze vor putea fi administrate copiilor cu vârste de peste 12 ani în câteva zile.

Vaccinul Pfizer, în două doze administrate la distanţă de trei săptămâni, va fi acelaşi cu care sunt imunizaţi adulţii.

Dacă primeşte undă verde din partea CDC, imunizarea cu acesta ar putea diferi de la stat la stat. Autorizaţia FDA se aplică pe întreg teritoriul SUA, dar anumite unităţi şi farmacii ar putea să nu administreze dozele adolescenţilor mai tineri, în funcţie de normele şi regulamentele statului.

Este avută în plan şi livrarea vaccinurilor către birourile pedriatrilor, precum şi în centre comunitare, scrie news.ro.

La finalul lunii martie, Pfizer a transmis că datele rezultate din a treia fază a studiului clinic arată că vaccinul anti-Covid este 100% eficient în prevenirea dezvoltării bolii la copii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Serul dezvoltat de Pfizer este singurul disponibil în Statele Unite pentru persoanele cu vârste sub 18 ani. Johnson & Johnson studiază un ser într-o doză pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, iar Pfizer şi Moderna au început de asemenea studiile pe copii cu vârste de peste 6 luni. Aceştia vor fi monitorizaţi jumătate de an, iar rezultatele sunt aşteptate la finalul anului viitor.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net