Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi aprobat în SUA

Ultima actualizare:

    Vaccinul Johnson&Johnson este eficient împotriva mutației sud-africane a coronavirusului
Vaccinul Johnson&Johnson este eficient împotriva mutației sud-africane a coronavirusului

Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi aprobat pentru administrare și în SUA, transmite presa de peste Ocean. Serul, după cum spun producătorii, ne protejează de formele grave ale bolii sau de deces, se menționează într-o analiză publicată de companie și de Administrația pentru Medicamente și Alimente (AMA) din SUA.

Noul vaccin de la Johnson&Johnson ar putea fi autorizat în SUA cel mai devreme sâmbătă, scrie New York Times. Decizia depinde de un vot care va fi dat de comitetul consultativ al Administrației pentru Medicamente și Alimente.

Spre deosebire de celelalte vaccinuri aprobate până acum în SUA și în Uniunea Europeană, 

Ce trebuie să știm despre vaccinul Johnson&Johnson 

Serul Johnson & Johnson va fi administrat într-o singură doză, spre deosebire de Pfizer, Moderna și Astra Zeneca. Vaccinul este avantajos și în privința transportului dar și a depozitării deoarece poate fi ținut la frigider și nu la congelator. Din punctul de vedere al eficienței, noul vaccin a dovedit o eficacitate împotriva bolii de 72% în SUA și de 64% în Africa de Sud, acolo unde este majoritară tulpina mutantă Covid-19. Aceleași studii relevă că vaccinul a arătat o eficacitate de 86% împotriva formelor severe de Covid-19 în SUA și de 82% în Africa de Sud. 22.000 de persoane au fost vaccinate cu Johnson & Johnson în timpul studiilor clinice. Niciuna nu a decedat.

Johnson&Johnson, cel mai eficient împotriva mutației africane 

Eficacitatea Johnson & Johnson este mai mică decât cele ale Moderna și Pfizer, ambele având aproximativ 95%. Vaccinul este însă cel mai eficient împotriva variantei sud-africane a virusului.

Potrivit BBC, cele mai multe comenzi pentru vaccinul Johnson & Johnson sunt făcute prin programul Covax, condus de Organizația Mondială a Sănătății: 200 de milioane. Uniunea Europeană a comandat 200 de milioane de doze, în timp ce Marea Britanie 30 de milioane.

Un alt avantaj al acestui vaccin este legat de personalul medical. Administrarea unei singure doze ar însemna reducerea numărului de medici și asistente implicați în procesul de vaccinare.

România primește vaccinurile prin intermediul Uniunii Europene iar o eventuală folosire a noului tip de vaccin și în țara noastră depinde de autorizările care se vor da la nivel european.

În prezent, în UE sunt aprobate trei vaccinuri: Pfizer, Moderna și Astra Zeneca. Cel din urmă nu a fost aprobat și în SUA, scrie Radio Europa Liberă România.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net