Vaccinul Johnson & Johnson anti-COVID are o eficienţă de 81,7% - 87,6% împotriva formelor grave ale bolii

Ultima actualizare:

    Circa 50.000 de angajați din învățământ au fost deja imunizațiFoto: RO Vaccinare / Facebook
Circa 50.000 de angajați din învățământ au fost deja imunizațiFoto: RO Vaccinare / Facebook

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a confirmat miercuri o eficienţă cuprinsă între 81,7% şi 87,6% a vaccinului înr-o singură doză împotriva covid-19 Johnson & Johnson, în documente pe care le-a făcut publice cu două zile înainte de o reuniune a Comitetului său consultativ în vederea unei autorizări de urgenţă a vaccinului în Statle Unite, relatează AFP.

Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a covid-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.

Comitetul experţilor independenţi din cadrul Food and Drug Administration (FDA) se reunesc vineri pentru a lua o decizie cu privire la utilizarea vaccinului în Statele Unite.

FDA a dat curs recomandărilor Comitetului cu privire la vaccinurile alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea covid-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net