Vaccinare obligatorie în America! În Los Angeles, elevii de peste 12 ani obligați să se imunizeze anti-Covid

elevi-inceperea-scolii.jpg

Elevi la școală
Începerea anului școlar vine cu o serie de noi reguli în școlile din America și Italia

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Odată cu începerea școlii, în America autoritățile încep să impună vaccinarea obligatorie a elevilor. Se întâmplă în Los Angeles, iar regula trebuie respectată de toți copiii cu vârste de peste 12 ani, care frecventează cursurile.

Elevii din America, vaccinati și obligați să poarte mască

Toți elevii cu vârste de peste 12 ani din Los Angeles trebuie să se vaccineze anti-Covid, dacă doresc să frecventeze o instituţie publică. Decizia a fost luată joi, în unanimitate, de responsabilii din districtul şcolar din Los Angeles, al doilea cel mai important din Statele Unite, scrie Agerpres.

Votul vizează aproximativ 600.000 de tineri, o premieră la o asemenea scară în ţară. Astfel, toţi elevii prezenţi fizic în clasă trebuie să se vaccineze cu o primă doză până în 21 noiembrie, iar cu a doua până cel târziu în 19 decembrie. Totodată, prin decizie, masca este obligatorie atât în interior, cât şi în exterior. Profesorii şi angajaţii din acest district urmează să fie vaccinaţi și ei împotriva COVID -19.

Decizia vine în timp ce preşedintele Joe Biden a anunţat că vaccinarea va fi obligatorie pentru aproximativ două treimi dintre angajaţii americani, în special cei federali şi ai companiilor cu peste 100 de persoane.

Despre regulile impuse în Italia

Și Italia ia măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii virusului. Astfel, potrivit unui decret aprobat joi, părinții care intră în școli pentru a-și lua copiii acasă trebuie să dețină certificatul verde, care atestă vaccinarea anti-Covid-19, scrie presa din Peninsulă. 

De asemenea, autoritățile din Italia au decis ca tot personalul școlar și universitar, precum și studenții să dețină și ei certificatul verde prin care demonstrează că sunt imunizați. Lipsa acestuia va fi considerată absență nejustificată și, începând cu a cincea zi de absență, este suspendat raportul de muncă și nu se datorează nicio salarizare sau alte despăgubiri, notează Rador.

Planul guvernului este de a ține sub control curba epidemiologică și de a preveni noi închideri de tip carantină.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5