Următoarea destinație: satelitul planetei Marte

Ultima actualizare:

Agenția japoneză de Explorare Aerospațială a anunțat săptămâna aceasta că intenționează să lanseze în curând o sondă către satelitul natural al planetei Marte, Phobos.

”Misiunea a fost până acum în faza de pre-proiect, ceea ce presupune evaluarea riscurilor și șanselor de reușită. În momentul de față am trecut la fapte, analizând mai multe module spațiale capabile să ajungă pe suprafața satelitului marțian și să transmită informații vitale către centrul de control de pe Terra”, au explicat într-un comunicat experții niponi.

Conform estimărilor, Martian Moon Exploration (MMX) va fi trimisă în spațiu între 2024 și 2025. Fotografiile realizate de MMX au ca scop stabilirea originilor lui Phobos și Deimos. Vor fi analizate inclusiv probele rămase de la asteroizii care au lovit de-a lungul timpului sateliții naturali ai lui Marte, pentru a stabili o eventuală legătură cu originile Terrei.

Până în 2031, savanții niponi speră să poată face un salt major în misiunea imposibilă de cucerire a Planetei Roșii. Ei vor să fotografieze suprafața planetei Marte în cele mai mici detalii pentru a cartografia cu precizie locul unde se vor pune bazele viitoarei colonii spațiale. Demersurile Agenției japoneze de Explorare Aerospațială sunt coroborate cu eforturile susținute ale SANA și ale Agenției Spațiale Europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net