Uraganul le-a ras 241,6 milioane $ bogătaşilor

Ultima actualizare:

    Aşa arăta insula St. Martin
Aşa arăta insula St. Martin

Paradisul din Caraibe s-a transformat în doar câteva minute în Iadul pe Pământ! Copaci smulşi din rădăcină, case năruite de parcă erau construite din chibrituri, maşini de aproape două tone luate pe sus şi aruncate la sute de metri distanţă, apoi linişte. O linişte de mormânt şi un peisaj apocaliptic. Uraganul de categoria 5 Irma a lovit, vineri şi ieri insulele unde starurile de la Hollywood şi miliardarii îşi construiseră mici imperii luxoase.

Praful s-a ales de tot luxul! Eddie Murphy (56 de ani), Roman Abramovici (50 de ani) s-au Johnny Depp (54 de ani) au fost nevoiţi să privească neputincioşi cum uraganul Irma le distruge visele şi investiţiile de milioane de dolari. Vânturi de peste 290 km/h au dezintegrat pur şi simplu clădirile solide unde îşi petreceau vacanţele, iar pagubele totale sunt evaluate la 120 miliarde $. Uraganul Irma nu a iertat nimic în calea sa. 


    Iahturile de lux aruncate de vânturi la zeci de metri pe ţărm
Iahturile de lux aruncate de vânturi la zeci de metri pe ţărm

Iată celebrităţile care au fost păgubite

Primul în calea Irmei a fost Mick Jagger (74 de ani), care are o vilă pe insula Mustique, achiziţionată în anii 1990 cu 5 milioane $. Rockerul are o avere de 305 milioane $, dar o va renova cu banii din asigurări. Joi, uraganul Irma a lovit Antigua, distrugând vila lui Oprah Winfrey (63 de ani), pe care vedeta şi-a cumpărat-o în 2010 cu 28 milioane $. În noaptea de joi spre vineri, vânturile năprasnice au lovit vila de 19,7 milioane $ din St. Martin, a lui Donald Trump (71 de ani) şi palatul de 90 de milioane $, cumpărat în 2009, de Roman Abramovici (50 de ani) pe insula St. Barts.

Singurul miliardar care a dat piept cu urgia a fost Richard Branson (67 de ani) care s-a ascuns împreună cu familia în crama vilei sale de pe insula Necker, din Insulele Virgine Britanice.

Vineri, uraganul a ajuns în Republica Dominicană şi a măturat insulele Turks şi Caicos. Bruce Willis (62 de ani) şi Keith Richards (73 de ani) aveau aici vile de lux pe care le închiriau cu 35.000 $ pe noapte şi respectiv 24.000 $ pe noapte.

Nici magicianul David Copperfield (60 de ani) nu a reuşit să îmblânzească furia naturii. Insula lui privată Musha Cay, din Bahamas a fost răvăşită. Copperfield a cumpărat insula în 2006 cu 50 milioane $, investind în ea ulterior 40 milioane $.

Sâmbătă, 9 septembrie, uraganul Irma s-a transformat în furtună de gradul 4 apropiindu-se ameninţător de peninsula Florida. Însă până să ajungă teritoriul american, furtuna tropicală a mai distrus două insule private: una a lui Johnny Depp (54 de ani) şi cealaltă a lui Eddie Murphy (56 de ani). Ambele insule au fost cumpărate de cei doi actori cu suma de 18,6 milioane $. Preşedintele american intenţiona să îşi vândă vila de pe insula St. Martin, însă uraganul i-a stricat planurile. Iar ghinionul a venit la pachet şi cu o depreciere severă pe piaţa imobiliară din zonă. La începutul anului Trump voia să vândă proprietatea cu 50 de milioane $, iar la începutul lui august valoarea ei reală era de doar 19,6 – 20 milioane $. Ironia sorţii face  ca întreg coşmarul să nu se fi sfârşit, pentru că în urma Irmei se formează un alt uragan, Jose care se anunţă la fel de periculos.

simeon stalpnicul png

Dezastrul în cifre

  • Uraganul Irma a lăsat 1,2 milioane de sinistraţi în Caraibe şi Bahamas
  • Conform Crucii Roşii, 26 de milioane de oameni vor avea de suferit de pe urma furtunii
  • Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 300 au fost rănite în Marea Caraibelor
  • Pagubele estimative ale dezastrului sunt evaluate de specialişti la peste 120 de miliarde $
  • Peste 65.000 de persoane stau de câteva zile în adăposturi din Porto Rico, Republica Dominicană şi Insulele Virgine Britanice 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net