Uraganul Florence a ajuns pe coastele americane

Uraganul Florence, coastele americane

Uraganul Florence care a ajuns pe coastele americane are un aspect înfricoşător
Uraganul Florence care a ajuns pe coastele americane este încă deosebit de periculos
Foto: Hepta

Uraganul Florence a fost retrogadat astăzi dimineaţă la categoria 2 la apropierea de coastele americane. Însă rămâne devastator şi mortal.

Uraganul Florence a ajuns deja pe coastele americane. Ploi puternice au început să cadă în Carolina de Nord. Uraganul înaintează cu vânturi de 180 km/h, iar valurile Olceanului Atlantic ating uneori 24 de metri înălţime. Se aşteaptă la precipitaţii extrem de abundente, estimate la 40.000 de miliarde de litri de apă în mai puţin de 48 de ore în Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Virginia. Asta înseamnă un mare risc de inundaţii.

raganul Florence, coastele americane

Oamenii baricadează uşile şi ferestrele înainte ca uraganul Florence să ajungă pe coastele americane
Înainte ca uraganul Florence să atingă coastele americane, oamenii s-au baricadat în case
Foto: GuliverGetty Images
Toată lumea se bucură că Florence a scăzut în intensitate. Clasificat de categoria 4, uraganul a fost retrogradat la gradul 3 miercuri seara şi la 2, joi dimineaţa. Însă, la apropierea de coastele americane, acesta va survola ape mai calde provenite de la Gulf Stream, propice în a-l realimenta cu energie.

Uraganul Florence, coastele americane

Adăposturile sunt pregătite pentru oamenii ameninţaţi de uraganul Florence înante ca acesta să atingă coastele americane
Oamenii au fost plasaţi în adăposturi înainte ca uraganul Florence să ajungă pe coastele americane
Foto: Hepta
Are încă destulă forţă de a smulge arbori şi acoperişuri, de a avaria case din sudul statului Virginia şi până în Carolina de Sud. Avioane specializate şi sateliţii pot să măsoare cu redutabilă precizie înălţimea valurilor care ajung până la 25 de metri înălţime. Uraganele sunt o gigantică sursă de apă, energie şi vânt. Uraganul Harvey de anul trecut a lovit cu 100.000 de litri de ploaieTexasul şi Louisiana. Uraganul Florence a ajuns pe coastele americane, ameninţnd cu inundaţii masive.
loading...
Loading...