Unul dintre teroriștii din Bruxelles a lucrat la Zaventem 5 ani

najim_laachraoui.jpg

najim laachraoui
Najim Laachraoui, unul dintre teroriștii kamikaze de pe Zaventem, lucrase la aeroport timp de 5 ani înainte de comiterea tragediei

Ancheta privind teroriștii care au făcut masacru la aeroportul și metroul din Bruxelles continuă. Se pare că unul dintre atacatorii kamikaze, Najim Laachraoui, lucrase ca angajat temporar timp de cinci ani de zile la Zaventem, până în anul 2012.

Cu puțin timp înaintea tragediei de la 22 martie, autoritățile au descoperit în terminal o cameră secretă în care militanții ISIS se rugau. Potrivit dailymail.co.uk, angajații radicalizați obișnuiau să se întâlnească acolo.

terorist-najim-laachraoui.jpg

najim laachraoui
Najim Laachraoui
Foto: Getty

 

La solicitarea poliției, camera respectivă a fost desființată. De la descoperirea ei, au fost dezvăluiți cel puțin 50 de angajați ai aeroportului radicalizați.

Până la momentul în care s-a descoperit faptul că Laachraoui lucrase la Zaventem, se știa deja că teroristul mai lucrase și la Parlamentul European, ca angajat pe timpul verii, în 2009 și 2010, „pentru o firmă de curățenie”. 

Loading...
 
 

Citește și

 • isis paris bruxelles tinta atac terorist

  După atacurile teroriste de la Paris (noiembrie 2015) și de la Bruxelles (martie 2016), militanții Statului Islamic nu aveau de gând să se oprească doar la aceste atrocități. Următoarea țintă ar fi fost o altă capitală europeană importantă.

 • nidhi chaphekar

  Tragicele atentate comise la Bruxelles marți (22 martie) au fost ilustrate de o serie de fotografii șocante. În imagini apar rămășițele exploziilor, dar și unele victime însângerate. Una dintre ele a făcut înconjurul lumii: o poză în care o femeie apare plină de funingine, cu hainele arse și cu sânge pe frunte și pe picioarele dezgolite.

 • atentate bruxelles roman

  Inima Europei a fost zguduită de atentate teroriste, marți (22 martie). Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar alte patru la metrou, care s-au soldat cu peste 34 de morți și 150 de răniți. Reporterii Click! au stat de vorbă cu un român care lucrează în capitala Belgiei. Orașul pare pustiu, nu mai sunt oameni pe stradă, după ce poliția le-a interzis să mai iasă din case.

 • atacuri teroriste bruxelles aeroport metrou

  Capitala Uniunii Europene a fost zguduită de terorism, marți (22 martie). Două explozii puternice au avut loc la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Toate zborurile au fost anulate sau deviate. Alte patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles. Toate stațiile de metrou din capitala belgiană au fost închise.