Unul dintre cei mai temuți criminali americani, supus injecției letale: «Vreau să mor împăcat»

Ultima actualizare:

    Anthony a ucis 5 femei cu sânge receFoto:Captură video
Anthony a ucis 5 femei cu sânge receFoto:Captură video

Unul dintre cei mai detestaţi criminali din Statele Unite, Anthony Shore, a fost executat prin injectarea unei substanţe letale, într-un penitenciar din Texas. El se afla de mai mulţi ani în închisoare după ce a comis cinci crime şi mai multe violuri.

Execuția lui Anthony a fost cea cu numărul 546 din istoria Statelor Unite ale Americii. În anul 1976, Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a reintrodus pedeapsa cu moartea în aproape toate statele. Anthony a fost supranumit "criminalul-garou" pentru că se folosea de garouri făcute chiar de el pentru a-și ștrangula victimele, informează avocatrul Harris Country, potrivit independent.co.uk. Înainte de a fi executat, criminalul a avut dreptul de a spune câteva cuvinte. "Mi-ar plăcea să le transmit familiilor victimelor faptul că îmi pare foarte rău de ceea ce am făcut. Nu există cuvinte care ar putea să îndrepte cele întâmplate. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Vreau să mor împăcat, cu gândul că am făcut pace cu fiecare dintre voi", au fost ultimele cuvinte ale lui Anthony. Printre alte crime terifiante comise de Anthony Shore se numără uciderea unei fetiţe de numai 9 ani şi o altă adolescentă de 14 ani. El a mai ucis, în 1992, o tânără de 21 de ani, crima respectivă aducându-i şi codamnarea la moarte.Anthony Shore a fost greu de demascat fiindcă ducea o existenţă obişnuită și părea să fie un tataă exemplar. Totul sa sfârșit la finalul anilor '90 când a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva propriei fiice. Autoritățile i-au prelevat proble ADN, lucru care a contribuit la demascarea sa. 


    Anthony Shore a fost executat pe 19 ianuarie Foto:Twitter
Anthony Shore a fost executat pe 19 ianuarie Foto:Twitter

La procesul său, în 2004, criminalul a cerut el însuşi să fie condamnat la moarte, dar în ultimii ani s-a răzgândit. El a depus mai multe cereri de revizuire a sentinţei, toate fiindu-i respinse. Anthony fusese programat pentru a primi injecția letală în luna octombrie 2017, dar anchetatorii au amânat momentul pentru că doreau să obțină niște informații de la el, privind colaborarea cu un alt deținut,

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net