Unul din teroriștii de la Bruxelles, arestat de turci şi salvat de belgieni

Ultima actualizare:

    Fraţii Bakraoui erau cunoscuţi pentru furturi şi tâlhării, nu pentru acte de terorism
Fraţii Bakraoui erau cunoscuţi pentru furturi şi tâlhării, nu pentru acte de terorism

Unul dintre cei terorişti din Bruxelles a fost arestat, anul trecut, în Turcia şi extrădat apoi în Belgia. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, miercuri (23 martie).

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, că unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost arestat în Turcia şi apoi expulzat, şi, deşi autorităţile belgiene au fost informate în legătură cu faptul că acesta ar fi terorist, l-au pus în libertate, conform Antena 3.

"Unul dintre atacatorii de ieri (marţi - n.r.) de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat în iunie (n.r. - 2015) (...) şi l-am expulzat din ţară. Această expulzare a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor belgiene în 15 iunie 2015, numai că autorităţile belgiene l-au pus în libertate pe acest terorist, cu toate că le-am avertizat că acesta este un terorist, pe motiv că nu au găsit nicio legătură", a spus Erdogan, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis. 

31 de oameni au murit şi peste 230 au fost răniţi, după cele trei explozii care au avut loc, marţi, la Bruxelles. Primele două explozii au avut loc în aeroportul Zaventem, în zona aflată chiar înainte de cea de securitate, în care se verificau bagajele, iar cealaltă, în stația de metrou Maelbeek. Tragedia vine la doar câteva zile, după ce serviciile secrete se lăudau cu prinderea celui care a coordonat atentatele de la Paris, de anul trecut, Salah Abdeslam.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net