Ungaria vrea includerea „educației militare” în școli, cu poligoane de tragere

orban.jpg

viktor orban
Viktor Orban vrea să introducă "educația militară" în școli
Foto: Getty

Guvernul conservator condus de Viktor Orban dorește introducerea obligatorie în școli a „educației patriotice și militare”, care i-ar învăța pe copiii maghiari „despre esența, percepția despre viață, așa cum istoria și geografia o pot de asemena oferi”, după cum a declarat secretarul de stat pentru educație, Zoltan Maruzsa.

Decizia de a adăuga componenta militară la educația fizică în școli a fost luată de Cabinetul lui Orban la sfârșitul lunii iulie, potrivit Știri pe surse, dar a atras și o serie de critici din partea sindicatelor cadrelor didactice și a unor părinți. În plan este prevăzută și amenajarea a 200 de poligoane de tragere, unde elevii vor putea să se antreneze.

De când este condusă de Guvernul Orban, Ungaria a atras mai multe critici din partea opoziției, care îl acuză pe premier de practici autocratice, dar și din partea Uniunii Europene, din cauza măsurilor radicale luate în timpul crizei imigranților. Viktor Orban se află la putere din 2010, dar înainte, a mai avut un mandat, între 1998 și 2002.

Loading...

Citește și

  • viktor orban

    Problema refugiaților care ajung în Europa nu pare a scădea în gravitate. Uniunea Europeană vrea să stabilească, pentru toate cele 28 de state membre, o decizie comună pentru ca fiecare să găzduiască un număr de migranți. Unul dintre liderii europeni, Viktor Orban, premierul Ungariei, s-a dezis de această măsură, pe care o vede mai degrabă periculoasă decât salvatoare.

  • viktor orban

    Viktor Orban, premierul maghiar, stârnește un val de nemulțumiri chiar și pe plan național, în Ungaria. Politicianul a fost acuzat că a început un adevărat război împotriva instituției bisericii, ajungând până la o diminuare extremă a religiei.