Ungaria, acuzată de politici naziste privind refugiaţii

cancelarul_austrie.jpg

Cancelarul Austriei a criticat dur Ungaria
Foto: Arhiva personală

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat în termeni duri modul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor, afirmând că măsurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazistă, potrivit unui interviu acordat revistei Der Spiegel.

"Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazişti în al II-lea Război Mondial.

"Respectarea drepturilor omului în funcţie de religie este un lucru inacceptabil", a adăugat Faymann.

"Premierul Viktor Orban acţionează iresponsabil catalogând aceşti refugiaţi drept imigranţi cu motivaţie economică. Orban practică o politică vizând descurajarea imigranţilor", a adăugat cancelarul social-democrat austriac.

România, în pericol de penalizare din cauza cotei de refugiaţi?

Mai mult el critică vehement ţările est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană, cerând penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene.

Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie", avertizează cancelarul Austriei.

Oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE", a spus Faymann într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel.

Loading...

Citește și

  • Traian Băsescu a vorbit deste cotele de refugiaţi impuse de Uniunea Europeană. El a declarat că, dacă se afla la Cotroceni, Comisia Europeană nu ar fi dat nici o cifră fără să se consulte cu România înainte şi că actualul preşedinte, Klaus Iohannis, ar trebui să ceară mandat pentru menţinearea cotei de 1.785 de refugiaţi.

  • Premierul Ungariei lansează acuzații la adresa Germaniei. Viktor Orban spune că decizia Berlinului, de a le permite refugiaţilor să intre nestingheriţi pe teritoriul Germaniei, a provocat haosul din Ungaria din ultimele săptămâni.