Unde va fi înmormântat astrofizicianul Stephen Hawking

Ultima actualizare:

    Stephen Hawking a murit în locuința sa din Cambridge, la vârsta de 76 de anifoto: Hepta
Stephen Hawking a murit în locuința sa din Cambridge, la vârsta de 76 de anifoto: Hepta

În 14 martie, omenirea și-a luat adio de la unul dintre cei mai mari oameni de știință ai lumii. Considerat al doilea cel mai deștept om din istorie, după Albert Einstein, Stephen Hawking va fi înmormântat la catedrala Westminster Abbey din Londra.

Cenuşa astrofizicianului va fi îngropată, anul acesta, la Westminster Abbey, unde sunt înhumate şi rămăşiţele pământeşti ale unor oameni de știință care au marcat lumea, precum Isaac Newton sau Charles Darwin.

"Este total potrivit ca rămăşiţele profesorului Stephen Hawking să fie înhumate la mănăstire, lângă cele ale respectabililor colegi savanţi. Credem că este vital ca ştiinţa şi religia să conlucreze pentru a afla răspunsuri la marile întrebări privind misterele vieţii şi universului", a declarat John Hall, decan de Westminster, potrivit The Telegraph. Newton a fost înmormântat la mănăstire în 1727, iar Darwin în 1882. La aceeaşi mănăstire sunt îngropaţi mai mulţi regi, câteva regine şi opt premieri britanici.

Stephen Hawking era ateu, dar Lucy, Robert şi Tim Hawking, copiii săi, au transmis că funeraliile vor include şi elemente tradiţional religioase şi vor reflecta "amplitudinea şi diversitatea vieţii".

Stephen Hawking a murit în tihnă, în locuința sa din Cambridge, la vârsta de 76 de ani, după ce 55 de ani a stat imobilizat într-un scaun cu rotile și s-a folosit de un dispozitiv electronic pentru a-și exprima verbal gândurile. În ciuda dizabilității sale fizice, cel mai cunoscut fizician al lumii a fost căsătorit de două ori și a avut trei copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net