Un virus rar provenit de la o oaie i-a distrus corpul unui adolescent: "Simțea cum mâinile și picioarele i-au luat foc!"

oaie.jpg

Oaie hrănită prin gard de un om
Oile au numeroase boli care pot fi transmise și la oameni
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Brychan Edwards, în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticat cu Orf în luna mai, o boală rară întâlnită la ovine (mai ales la miei n.r), care poate fi transmisă oamenilor și care lasă victimelor cu bășici dureroase pe tot corpul.

Un adolescent din Țara Galilor a trecut printr-un adevărat coșmar! EL a stat cinci zile la spital, după ce a luat o boală virală de la o oaie, care l-a făcut să simtă cum corpul său i-ar fi luat foc. Brychan Edwards a fost dus de urgență la spital după ce mâinile și picioarele i s-au înroșit foarte tare. Medicii au fost șocați, mai ales că o astfel de boală e rar întâlnită, potrivit Daily Star. Mama sa, Ffion, a mărturisit că băiatului i-a apărut o erupție care îl mânca și ustura, la începutul lunii mai. S-a tratat cu antiseptic și antibiotice, dar înn cinci zile erupția s-a răspândit pe tot corpul lui Brychan. Femeia l-a sunat pe medicul ei de familie, iar doctorul și-a dat seama imediat că este vorba de Orf, o boală virală extem de rară, care poate fi transmisă de la oi la oameni.

Băiatul lucrează la ferma familiei

Este probabil ca Brychan să fi contactat virusul în acest fel, pentru că lucrează la ferma familiei sale din apropiere de satul galez Henllan, unde obișnuiește să aibă grijă de miei. 

"O afecțiune a pielii nu este de obicei o urgență, dar în cazul fiului meu a fost. El simțea cum mâinile și picioarele i-au luat foc, parca ar fi fost ars peste tot", a mai povestit mama adolescentului.

Boale este cunoscută de fermeriei și veterinari, însă doctorii o întâlnesc extrem de rar la oameni. Brychan a fost tratat cu antibiotice, antihistaminice, creme de steroizi și eczeme în spital, dar toate acestea nu au făcut nicio diferență. Abia după câteva zile, pediatrii și dermatologii i-au scos toate tratamentele, iar starea copilului s-a îmbunătățit rapid. La fel ca la Covid-19, doar puțini dintre bolnavi dezvoltă forme severe ale bolii. În cele mai multe cazuri, oamenii se vindecă singuri, fără un tratament anume.

Loading...

Citește și

  • Pangolinul este un animal pe cale de disparitie

    Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni. Acest animal este pe cale de dispariţie, însă unul dintre cele mai traficate mamifere. Carnea lui este considerată o delicatesă şi este foarte scumpă.

  • piata wuhan

    Peste 140 de oameni au murit și 6.000 sunt ținuți sub observație în spitalele din China, din cauza coronavirusului care a băgat în sperieți planeta. 11 milioane de oameni sunt blocați în Wuhan, iar întreaga provincie Hubei în care trăiesc 60 de milioane de suflete este paralizată de amenințarea virusului. Iată însă de unde a pornit totul, în urmă cu doar câteva zile.