Un vaccin pentru COVID-19, disponibil la scară largă până la sfârșitul anului 2020

Ultima actualizare:

    Compania ar urma să livreze în acest an circa 500 de milioane de doze de vaccinSursă foto: Arhivă Click!
Compania ar urma să livreze în acest an circa 500 de milioane de doze de vaccinSursă foto: Arhivă Click!

Vaccinul pentru Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi disponibil pentru utilizare pe scară largă până la sfârşitul anului, au declarat oficiali ai companiei americane. La ora actuală echipa se află în etapa fazei finale a unui studiu clinic pe 30.000 de participanţi, pentru demonstrarea siguranţei şi eficacităţii. Acesta reprezintă ultimul obstacol înainte de obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare.

Moderna, care nu a mai lansat vreun vaccin pe piaţă, a primit aproape 1 miliard de dolari din partea guvernului american, care contribuie la finanţarea activităţilor de dezvoltare a mai multor vaccinuri candidate, în cadrul programului Operation Warp Speed.

Peste 150 de vaccinuri candidate pentru noul coronavirus se află în diverse faze de dezvoltare, iar circa două duzini sunt pregătite pentru testarea pe oameni.

Pfizer şi Johnson & Johnson lansează în această lună studii clinice în faze avansate pentru vaccinurile lor pentru Covid-19. AstraZeneca a anunţat că va începe în această vară studii clinice pe scară largă a vaccinului său candidat pe care îl dezvoltă în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Oxford.

“ Să avem un vaccin sigur şi eficace distribuit până la sfârşitul anului 2020 este un obiectiv ambiţios, dar este obiectivul corect pentru poporul americn”, a declarat directorul Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH), Francis Collins, într-un comunicat în care a fost anunţat studiul clinic de fază a III-a al Moderna.

Anthony Fauci, cel mai important oficial american în domeniul bolilor infecţioase, a declarat că rezultatele studiului clinic ar putea fi disponibile până în noiembrie sau chiar mai devreme.

Cum luptă vaccinul împotriva coronavirusului

Vaccinul candidat al Moderna foloseşte ARN mesager sintetic (mRNA) care mimează suprafaţa coronavirusului şi învaţă sistemul imunitar să îl recunoască şi să neutralizeze. Tehnologia permite o dezvoltare şi o producţie mai rapidă comparativ cu cea a vaccinurilor tradiţionale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net