Un surd a intrat într-o cafenea. Ce s-a întâmplat apoi e înduioșător

ibby_piracha.jpg

ibby piracha surd
Ibby Piracha, un bărbat surd, a avut o surpriză când s-a dus să comande o cafea la Starbucks
foto: Arhiva Personală

De multe ori, persoanele cu deficiențe de auz sau de vorbire întâmpină dificultăți atunci când încearcă să se integreze în societate sau să comunice cu cei din jur. Uneori le vin la îndemână bilețelele sau, în cele mai fericite cazuri, limbajul semnelor, atunci când interlocutorul îl cunoaște.

Un bărbat surd, care frecventează o cafenea de tip Starbucks aflată în zona în care locuiește, a avut parte de o surpriză din partea uneia dintre angajate. Aceasta a vrut să îi ofere clientului său o experiență similară cu cea pe care o au persoanele fără deficiențe de auz când vor să comande o cafea.

Așa că, într-o dimineață, femeia i-a întins bărbatului o hârtie pe care scria: „Am început să învăț ASL (limbajul semnelor, n.r.) doar ca să poți avea aceeași experiență ca toți ceilalți”, potrivit metro.co.uk. Apoi, aceasta l-a întrebat ce vrea să bea, cu ajutorul limbajului semnelor.

bilet.jpg

bilet
Femeia i-a scris lui Ibby, în bilet, că a învățat limbajul semnelor pentru el
foto: Arhiva Personală

 

Bărbatul, pe nume Ibby Piracha, a fost surprins plăcut, așa că a făcut o poză biletului, iar apoi l-a publicat pe o rețea socială. „Oh, ador locul ăsta. Casiera de la Starbucks, mi l-a scris (biletul, n.r.) și știa că sunt surd. Sunt surprins că a învățat limbajul semnelor pentru că merg la Starbucks de trei ori pe săptămână. M-a întrebat «ce bei?» în limbajul semnelor. Simt că am fost binecuvântat cu ea. Cred că a realizat că Leesburg, VA are oameni surzi. Vă rog distribuiți postarea asta cu toată lumea. Vreau ca oamenii care aud să înțeleagă și să sprijine comunitatea oamenilor surzi”, a scris Ibby. 

Loading...

Citește și

 • natalie adams cancer nunta

  Natalie Adams (36 de ani) s-a căsătorit cu ea însăși. Sună ciudat, însă motivele femeii sunt întemeiate. În luna noiembrie 2014, a fost diagnosticată cu cancer la esofag, în fază terminală. Ședințele de chimioterapie i-au prelungit viața, iar în acest timp care i-a rămas și-a făcut o listă cu lucruri de făcut înainte să moară.

 • angus villar

  Un bărbat în vârstă de 27 de ani se afla în hotelul „Address Downtown” atunci când flăcările au mistuit cel puțin 20 de etaje din cele 63 ale clădirii. Aflat la nivelul al 15-lea, bărbatul a făcut un efort supraomenesc pentru a-și salva mama, imobilizată într-un scaun cu rotile.

 • ianna novac

  Soprana Ianna Novac (32 de ani), născută în Republica Moldova, le-a făcut un cadou special românilor de 1 Decembrie. ”Orice aș cânta și în orice limbă, eu simt românește și asta nu se va schimba niciodată. De Ziua Națională a țării care m-a adoptat am considerat că nu e nimic mai potrivit decât un colaj cu piese nemuritoare, atât de iubite de români”, a spus Ianna.

 • barack obama

  Lupta americanilor cu legile privitoare la posesia armelor de foc durează de mulți ani de zile. De-a lungul timpului, numeroasele atacuri armate le-au dat de gândit politicienilor, care încearcă din răsputeri să facă din Statele Unite ale Americii un loc mai sigur.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1