Doi români printre cei 39 de morți din Italia. De ce s-a prăbușit podul de lângă Genova?

Ultima actualizare:

    35 de persoane și-au pierdut accidentul în urma prăbușirii podului Morandi și 10 sunt încă date dispărutefoto: EPA
35 de persoane și-au pierdut accidentul în urma prăbușirii podului Morandi și 10 sunt încă date dispărutefoto: EPA

Italienii sunt încă sub șoc la o zi după accidentul tragic în urma căruia cel puțin 39 de persoane și-au pierdut viața, printre care și doi români. Nu există încă o explicație oficială pentru prăbușirea podului Morandi, din apropiere de Genova, însă localnicii și autoritățile știau de multă vreme că această construcție, veche din 1960, este șubredă.

UPDATE 13.15 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri, că un al doilea român a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbușirii podului rutier în apropiere de Genova, potrivit Mediafax.

Un cetățean român se numără printre victimele accidentului de lângă Genova, a anunțat Ministerul român de Externe. „O echipă consulară mobilă, condusă de șeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda asistență consulară. Conform datelor preliminare obținute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la fața locului, printre persoanele decedate a fost identificat și un cetățean român”, a informat MAE într-un comunicat.

Autoritățile știau că podul pe care trec 25 de milioane de vehicule în fiecare an, parte a autostrăzii A10 din nordul Italiei, are probleme mari. Construcția fusese reparată de mai multe ori, ultima oară în 2016, însă șoferii citați de presa italiană susțin că a fost vorba mai degrabă de niște cârpeli decât de o consolidare în adevăratul sens al cuvântului.

Se pare că în urmă cu nouă ani s-a pus chiar problema demolării lui, însă Morandi făcea parte dintr-o autostradă vitală pentru nordul Italiei, care face legătura cu Riviera franceză.

simeon stalpnicul png

”E un pod care cu siguranţă se apropia în costurile de mentenanţă de cele de reconstrucţie. Când o maşină e prea veche, o schimbi, nu continui să o tot repari”, a explicat Antonio Brencich, expert în construcții, pentru presa italiană, citat de Digi 24.

Marți, 14 august, o porțiune de 100 m din podul Morandi s-a prăbușit în timpul unei furtuni violente. Cel puțin 39 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 10 sunt date dispărute. Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbuşit a căzut în cea mai mare parte peste şinele de tren peste care trecea. Prăbuşirea pare să fi afectat şi parcarea aparţinând unei uzine de energie, uzină în care  nu se afla decât o echipă de întreţinere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net