Un român, erou la atentatele din Paris! Cum a salvat 20 de oameni

Ultima actualizare:

    Român, erou la atentatele din Paris: Gestul incredibil al bărbatului a salvat viețile a zeci de persoaneFoto: bbc.co.uk
Român, erou la atentatele din Paris: Gestul incredibil al bărbatului a salvat viețile a zeci de persoaneFoto: bbc.co.uk

Un român a fost erou la atentatele din Paris, vineri (13 noiembrie). Este vorba despre Nicolas Sfintescu, patronul restaurantului L'Amare, local care se află vizavi de o cafenea unde au atacat jihadiștii. Franța a retrăit coșmarul terorismului. Șase atacuri au avut loc aproape simultan în capitala franceză. Bilanțul este crunt, 132 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 350 au fost răniți.

Român, erou la atentatele din Paris: bărbatul este muzician și are rădăcini românești. Localul lui este situat vizavi de restaurantul La Casa Nostra, unde un terorist a deschis focul asupra oamenilor. Când Nicolas a auzit zgomotul puștilor a reacționat foarte rapid pentru a-și proteja clienții, care se aflau la doar câțiva metri de traseul gloanțelor, potrivit hotnews.ro.

Român, erou la atentatele din Paris: „Am fost foarte norocoși"

„Le-am spus treceți toți sub mese și în spatele barului. (...) Am așteptat încă 10 minute înainte să ne ridicăm în picioare. Apoi câțiva oameni s-au dus să vadă ce s-a întâmplat. N-am vrut să mă duc pentru că nu am vrut să văd oameni morți”, a povestit Nicolas pentru bbc.co.uk.

Român, erou la atentatele din Paris: patronul a decis să-i ducă pe toți clienții lui în apartamentul său, situat de deasupra localului  L'Amare. Acolo le-a dat celor aproximativ 20 de persoane de mâncare și de băut.

Român, erou la atentatele din Paris: Nicolas și-a rugat clienții să stea în casa lui

Român, erou la atentatele din Paris: Localul din apropierea restaurantului L'Amere a fost atacat
Român, erou la atentatele din Paris: Localul din apropierea restaurantului L'Amere a fost atacat

Român, erou la atentatele din Paris: Nicolas Sfintescu i-a rugat pe clienții lui să nu iasă din casă, de teama că atacatorul ar putea fi încă în libertate. Oamenii au stat în apartamentul bărbatului până la ora 4:00 dimineața, atunci când autoritățile le-au spus că pot ieși afară și că pericolul a trecut. În momentul acela, toată lumea a realizat ce tragedie a avut loc pe străzile pariziene. Pe jos era peste tot sânge și se vedeau găurile lăsate de gloanțe în ferestrele restaurantului La Casa Nostra. Nicolas crede că au fost foarte norocoși că au scăpat cu viața din atentate: „Aveam și noi mese la terasă, dar era frig și nu aveam clienți afară. Am fost extrem de norocoși”. Gestul său incredibil de altruist a salvat viața a zeci de oameni, care ar fi putut să cadă pradă gloanțelor, dacă Nicolas nu ar fi intervenit rapid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net