Un reporter din România l-a făcut pe Trump să spună ce nu au reușit liderii NATO

hepta_2960095.jpg

donald trump
Donald Trump a spus că respectă Articolul 5 din Tratatul NATO
Foto: Hepta

Conferința de presă de vineri, 9 iunie, de la Casa Albă, susținută de Klaus Iohannis și Donald Trump, a fost momentul prielnic pentru a atrage atenția asupra unor aspecte importante, nu doar legate de țara noastră, ci și de contextul mondial actual.

Dintre jurnaliștii români, cea care s-a evidențiat a fost Ramona Avramescu, de la TVR. Aceasta a fost lăudată în presa de peste Ocean pentru întrebarea pe care i-a adresat-o liderului american: dacă SUA vor respecta Articolul 5 din Tratatul NATO. 

"Statele Unite s-au angajat şi angajez Statele Unite faţă de Articolul 5. Cu siguranţă suntem aici pentru a proteja şi, din acest motiv, îmi doresc ca oamenii să se asigure că avem o forţă puternică, prin achitarea banilor necesari pentru a avea acea forţă", a răspuns Donald Trump. Articolul cu pricina se referă la faptul că un atac asupra uneia sau mai multor state membre NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor.

Luna trecută, în timpul summitului NATO de la Bruxelles, aliații s-au arătat îngrijorați pentru că preşedintele american nu şi-a exprimat sprijinul personal pentru Articolul 5.

ramona.jpg

ramona avramescu
Ramona Avramescu a fost trimisul TVR la Casa Albă
Foto: captură TVR
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1