Un nou virus cu potențial pandemic a apărut în China

medic-epuizat-asia-shutterstock_1687243240.jpg

Medic epuizat
Nici nu am găsit încă leac pentru Covid-19, că deja suntem amenințați de un nou virus
Foto: Shutterstock

Oamenii de știință au identificat în China o nouă tulpină de virus gripal care are potențialul de a se transforma în pandemie. Noul virus a apărut la porci, dar poate infecta și oamenii, spun cercetătorii citați de BBC.

Potrivit oamenilor de știință, noul virus din China ar putea suferi noi mutații și va trece ușor de la o persoană la alta, astfel încât să se răspândească la nivel global și să declanșeze o pandemie, așa cum s-a întâmplat cu Covid-19. Se pare că această tulpină, pe care cercetătorii au numit-o G4 EA H1N1, are „toate caracteristicile” pentru a se adapta în organismul uman. Ea se poate dezvolta și înmulți în celulele din căile respiratorii și, fiind nouă, imunitatea oamenilor ar fi extrem de scăzută, spre zero, pentru a se putea apăra. Mai mult decât atât, medicii au găsit dovezi ale unor infectări recente la persoane care au lucrat în abatoare și ferme de porci din China, anunță Digi 24.

Noul virus cu potențial pandemic a apărut la porci

Noua tulpină apărută acum la porci este asemănătoare cu cea care a dat gripa porcină în 2009, dar cu unele mutații noi. Vaccinurile antigripale nu par să aibă efect împotriva acestei tulpini, deși, spun cercetătorii, ar putea fi adaptate în caz de nevoie. Virusul este acum monitorizat atent de specialiști, care deja au emis avertismente cu privire la activitatea lucrătorilor din industria porcină. „Acum suntem distrași de coronavirus și pe bună dreptate, dar nu trebuie să pierdem din vedere noii viruși potențial periculoși”, a declarat Kin-Chow Chang, profesor la Universitatea Nottingham din Marea Britanie, care a studiat noul virus cu potențial pandemic apărut în China.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1