Un nou focar de coronavirus a izbucnit la o mină din Siberia. Peste 1.200 de cazuri confirmate

Ultima actualizare:

    Peste 1200 de cazuri de coronavirus au fost depistate în rândul unor municitori care lucrau la o mină de aur din Siberia
Peste 1200 de cazuri de coronavirus au fost depistate în rândul unor municitori care lucrau la o mină de aur din Siberia

Cel mai mare producător de aur din Rusia a anunţat joi, 21 mai, moartea unuia dintre salariaţi care a contractat COVID-19 într-o uriaşă mină din Siberia, care a devenit un focar al epidemiei cu aproape 1.200 de cazuri confirmate.

Acest angajat ”a fost intubat şi transferat cu un avion sanitar la un spital din regiune, unde medicii au luptat timp de zece zile să-i salveze viaţa”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al întreprinderii ruse Polyus, proprietara exploataţiei.

În total, 1.191 de salariaţi ai acestei mine din regiunea Krasnoiarsk, în Siberia Orientală, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, potrivit agenţie ruse sanitare Rospotrebnadzor, care a anunţat că a testat  5.000 de salariaţi. Peste 90% dintre aceste cazuri detectate sunt asimptomatice. 

Armata rusă , care a fost trimisă să intervină în vederea opririi răspândirii bolii, a anunţat joi că a încheiat să instaleze o tabără de corturi în care urmează să fie plasaţi în carantină ”până la 2.000” de mineri. Această tabără, situată într-un sat, în taiga, urmează să primească angajaţi care s-au aflat în contact cu persoane testate pozitiv cu noul coronavirus sau care ”se află în zona de risc”, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Deschisă în 1996, mina de aur Olimpiada este una dintre cele mai mari din lume. Este administrată de compania Polyus, aflată sub controlul lui Said Kerimov, fiul deputatului Suleiman Kerimov, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.Bilanţ sumbru în Rusia. Peste 3000 de decese 

Potrivit ultimului bilanţ oficial, Rusia înregistrează 317.554 de contaminări cu noul coronavirus şi 3.099 de morţi. Ea este a doua ţară cu cele mai multe cazuri, după Statele Unite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net