Un nor radioactiv plutește deasupra țărilor nordice! Rusia neagă orice implicare

Ultima actualizare:

    Un nor radioactiv a fost detectat în regiunea de nord a Europei Foto Arhivă Click!
Un nor radioactiv a fost detectat în regiunea de nord a Europei Foto Arhivă Click!

Alertă în Europa! În Finlanda, Suedia și Norvegia au fost înregistrate niveluri neobișnuite de radioactivitate de orgine umană. Creșterea este, totuși, una inofensivă, iar sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol. Un institut olandez susține că sursa radioactivității se află în vestul Rusiei, sau la vest de Rusia. Până la această ora, Rusia nu a răspuns acuzațiilor aduse.

Lassina Zerbo, secretar executiv al Organizației Tratatului de Interzicere Completă a Testelor Nucleare, a declarat că senzorii organizației au indicat nivelul crescut de radioactivitate, redactând o hartă care arăta posibilele locații ale sursei. La scurt timp după această declarație, Rusia a emis un comunicat în care a negat vehement că una dintre centralele sale nucleare s-ar afla în spatele creșterii gradului de radioactivitate. Într-o declarație, o filială a agenției nucleare de stat Rosatom,susține că nimic nu este în neregulă cu cele două reactoare pe care le are în regiune.

Anul trecut Rusia a recunoscut o incident nuclear la o săptămână după producere

Norvegia a detectat prezența iodului radioactiv în aer, la granița cu Rusia, și în anul trecut. Iodul radioactiv a fost identificat în filtrele unei stații de monitorizare a radioactivității, în perioada 9-12 august. Cu o zi înainte, la 8 august, avusese loc un incident nuclear, explozia unei rachete cu combustibil lichid într-o bază militară rusă din regiunea Arhanghelsk.

Autoritățile din Rusia au confirmat explozia rachetei cu propulsie nucleară la o o săptămână după producerea incidentului, iar explicația oferită de Kremlin a fost una halucinantă. „Accidentele se mai întâmplă”, se menționa sec, în comunicatul care confirma incidentul. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net