Cum s-a îndrăgostit Regina Elisabeta de Prinţul Philip. Avea doar 13 ani

hvjvfhgc.png

regina elisabeta printul filip scrisoare
Scrisoarea dezvăluie detalii despre cum l-a întâlnit Regina Elisabeta pe Prințul Filip
Foto Getty

Un manuscris ascunde un secret uimitor despre felul în care Regina Elisabeta (90 de ani) a Marii Britanii l-a întâlnit pe Prințul Philip (94 de ani). Regina s-a îndrăgostit de el pe când avea doar 13 ani, iar el 18.

Potrivit Mirror.co.uk, manuscrisul aparține Reginei Elisabeta a II-a și l-a realizat când avea 21 de ani, fiind prințesă moștenitoare la acea vreme. Scrisoarea, redactată cu cerneală pe hârtie și cu simbolul regal, oferă detalii despre începutul relației ei cu viitorul Prinț Philip, Duce de Edinburg și despre cum s-au cunoscut.

În document este menționat că cei doi viitori monarhi s-au întâlnit în anul 1939. Se vorbește despre pasiunea lui Philip pentru mașinile puternice și despre momentele în care cei doi au dansat în cluburile Ciro și Quaglino din Londra.

the-rare-handwritten-letter-detailing-how-the-queen-and-prince-philip-first-fell-in-love.jpg

regina elisabeta printul filip scrisoare
Scrisoarea are o valoare istorică semnificativă
Foto Mirror.co.uk

„Îmi amintesc că l-am întâlnit pentru primia dată pe Philip la Colegiul Naval Regal, din Dartmouth, în iulie 1939, chiar înainte de război. Cel mai probabil ne-am întâlnit înainte de încoronarea sau nunta Ducesei de Kent, dar nu îmi amintesc exact”, a declarat Elisabeta în scrisoare.

„Eu aveam 13 ani, iar el 18 și era doar un simplu cadet aflat pe punctul de a pleca. A intrat la Marină chiar după ce a izbucnit războiul, astfel că îl vedeam doar ocazional, când i se oferea permisie. Presupun că de vreo două sau de trei ori pe an.”

Scrisoarea nu este importantă doar pentru că oferă detalii despre cei doi monarhi, dar are și o valoare istorică semnificativă și valorează între 1.000 și 1.500 de euro.   

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Anul 1869 începea pentru Prințul Carol într-o atmosferă tensionată. Liberalii, în frunte cu Brătianu și cu C.A. Rosetti, aflați în Opoziție, deveneau din ce în ce mai agitați. Își doreau cu orice preț să îi arate lui Carol că fără ei nu se poate. Brătianu era prea pătimaș și își pierduse orice urmă de obiectivism. Dizolvarea Camerelor era inevitabilă.

  • Când avea 13 ani, viitoarea Regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț, Prințul Filip al Greciei și Danemarcei. El înalt, atletic, ea cu un zâmbet fermecător. S-au căsătorit în 1947, iar imaginile vremii îi arată atât de îndrăgostiți, încât cu greu își puteau lua privirile unul de la celălalt. În cei 69 de ani de căsnicie, un record pentru monarhia britanică, n-au lipsit zvonurile despre infidelitățile prințului, însă regina a știut să facă față bârfelor.

  • regina elisabeta scrisoare virala

    Un „ritual” realizat cu sfințenie a ajuns în atenția presei internaționale. Timp de 60 de ani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, bunicul internautului Andrew Simes îi trimitea câte o felicitare Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (89 de ani). Se pare că aceasta a fost impresionată de gestul bărbatului și i-a răspuns anual la scrisori. Pe lângă asta, cei doi au avut parte de o întâlnire inedită, în urmă cu mulți ani.

  • regina elisabeta kate middleton

    Ducesa de Cambridge a mărturisit că simte că între ea și Regina Elisabeta există o relație tensionată, mai ales după petrecerea de ziua de naștere a Prințului George de luna trecută.